Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali

Carnaciori vegetali din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei   Mod […]

Smoothie cu spanac

Smoothie cu spanac

Smoothie cu spanac din: spanac, strugure, morcov, castravete, ghimbir, telina, curmale, gheata, apa. Ingrediente: 2 frunze mari spanac 8 boabe de strugure negru 1 morcov mediu 1 castravete mic 2 bucăţi mici ghimbir 1 frunză de ţelină 2 curmale cuburi de gheaţă apă   Mod de preparare: Intr-un blender, se pun frunzele de ţelină, spanac, […]

Retete de post: tocanita

Retete de post: tocanita

Retete de post: tocanita din: cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, sare, piper, ulei, patrunjel.   Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 ceapă 1 ardei roşii în bulion sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Curăţăm cartofii, îi spălăm şi-i tăiem în bucăţi mai mărişoare. Ii punem la fiert într-o oală. Intre timp, […]

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci din: cartofi, nuci, zahar, sare. Ingrediente: 4 cartofi 250 g nuci măcinate 1 pahar zahăr (200 g) 1 vârf de cuţit de sare       Mod de preparare: Se pun cartofii la copt, după care se curăţă de coajă, fierbinţi, şi se pasează bine amestecându-se cu zahărul şi cu foarte puţină […]

Cartofi umpluti cu piept de pui

Cartofi copti cu mustar

Cartofi copti cu mustar din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar ulei piper sare   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se pisează cu sare şi se freacă cu ulei până devine o pastă. Se adaugă piperul, muştarul şi se amestecă până se omogenizează. Se […]

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1-2 cepe 1 legătură de mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de ulei • 1 lingură de făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se […]

Salată de fasole verde cu usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi din: fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole păstăi 1 ceapă albă 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper busuioc pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă de capete, se rupe în bucăţi potrivite şi se spală. […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, […]

Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci din: orez, ceapa, morcov, porumb, ciuperci, sare, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 1/2 cană orez 2 cepe 1 morcov 1 cutie mică de porumb 1 cutie ciuperci sare piper 3 linguri suc de roşii   Mod de preparare: Orezul se spală şi se lasă la umflat. Intre timp, pregă­tim […]

Tocanita de legume

Tocanita orientala

Tocanita orientala din: telina, fasole, morcovi, conopida, broccoli, ceapa, usturoi, sare, amidon. Ingrediente: 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă fasole verde 1 ceaşcă morcovi 1 conopidă 1 ceaşcă broccoli 1 ceapă 1 căţel de usturoi sfărâmat 1 linguriţă sare 1 lingură amidon de porumb amestecat cu 1/4 ceaşcă de apă   Mod de preparare: Se taie oblic […]

Reteta taietei de casa

Taietei cu rosii

Taietei cu rosii din: suc de rosii, rosie, ardei, taietei, fasole, ciuperci, cimbru, usturoi, patrunjel, sare. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat […]

Vinete cu orez la cuptor

Vinete impanate cu usturoi

Vinete impanate cu usturoi din: vinete, usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, sare, ulei. Ingrediente: 4 vinete 1 căpăţână de usturoi 2 cepe 3 ardei suc de roşii sau roşii proaspete sare ulei   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie în lung în 4 bucăţi, se presară cu sare şi se […]

Spanac tras la tigaie

Spanac tras la tigaie

Spanac tras la tigaie din: spanac, rosii, marar, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspăt 2 linguri de ulei sare piper usturoi granulat câteva roşii cherry mărar verde sau uscat   Mod de preparare: Curăţăm spanacul, îndepărtăm codiţele şi spălăm frunzele în mai multe ape sau sub jet continuu de apă în chiuvetă. […]

Cartofi ţărăneşti cu ceapă

Retete de post: cartofi taranesti

Retete de post: cartofi taranesti din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, marar, patrunjel, boia, vegeta, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 2 legături ceapă verde 2 cepe roşii 2 ardei verzi 2 ardei roşii 50 ml ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă boia dulce vegeta sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, […]

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Retete de post: chiftele din ciuperci

Retete de post: chiftele din ciuperci din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt   Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne sau se taie […]

Tagliatelle din zucchini

Chiftele de zucchini

Chiftele de zucchini din: zucchini, cartofi, ceapa, gogosar, pasta de ardei, cimbrisor, patrunjel, malai, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 zucchini (300 g) 2 cartofi 1 ceapă roşie mică 1/2 gogoşar 1/2 linguriţă pastă ardei iute 1/2 linguriţă cimbrişor uscat 1 lingură pătrunjel verde tocat 2 linguri mălai 1-2 linguri făină ulei pentru prăjit sare   […]

Retete de post: vinete

Retete de post: vinete

Retete de post: vinete din: vinete, ceapa, patrunjel, morcov, telina, ardei, varza, usturoi, ulei, sare, cimbru, rosii. Ingrediente: 5-6 vinete mai mici 2 cepe de mărime mijlocie 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras 1/4 varză 4-5 căţei de usturoi ulei sare 2 foi de dafin câteva fire de cimbru […]

Friganele de mei

Retete de post: friganele

Retete de post: friganele din: apa, nuci, curmale, suc de portocale, faina, paine. Ingrediente: 1 ceaşcă apă 2 linguri nuci rumenite în cuptor 5 curmale fără sâmburi 1/2 ceaşcă suc proaspăt de portocale 1 lingură făină 8 felii de pâine   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, în afară de feliile de pâine, în blender, […]

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 3 cepe 1 fir praz 100 g fasole păstăi 100 g mazăre 1 ardei gras 1/4 varză 3 linguri bulion 50 ml ulei sare piper dafin   Mod de […]

Mâncare de vinete cu pui

Mancare de vinete la cuptor

Mancare de vinete la cuptor din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei, sare. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.     Ingrediente: 1 kg vinete 2 cepe de mărime mijlocie 1 căpăţână de usturoi 500 g roşii sau […]

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftelute din naut

Chiftelute din naut din: naut, paine, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, boia, chilli, sare, piper, ulei, bicarbonat, seminte de susan.   Ingrediente: 200 g năut 3 felii franzelă (fără coajă) 11/2 lingură făină 1 ceapă mare 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 11/2 linguriţă rasă coriandru boabe măcinat 1/4 linguriţă chimion măcinat 1 vârf […]

Conopida cu paste si broccoli

Conopida la cuptor cu marar

Conopida la cuptor cu marar din: conopida, cartofi, bulion, pesmet, marar, tofu, sare, piper.   Ingrediente: 1 conopidă (1 kg) 5 cartofi 3 linguri bulion ardei 3 linguri pesmet 2 legături mărar 100 g tofu sare piper   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu […]

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, pstarnac, telina, ardei, rosii, usturoi, ulei, marar, piper, sare, cimbru, mix de legume. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde, proaspătă sau congelată 2 cepe potrivite ca mărime 4 morcovi mai măricei 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 1 ţelină mică 1 ardei mare galben 1 cutie (450 […]

Retete de post: mancare de gulii

Retete de post: mancare de gulii

Retete de post: mancare de gulii din: gulii, eapa, bulion, ulei, sare, zahar. Ingrediente: 6 gulii de mărime mijlocie 1 ceapă de mărime mijlocie 1 lingură bulion sau 3-4 roşii de mărime medie 1 ceaşcă de apă sau zeamă de legume ulei sare 1-2 linguriţe de zahăr   Mod de preparare: Se aleg gulii tinere, […]

Mancare de ceapă cu smantana

Retete de post: mancare de telina

Retete de post: mancare de telina din: telina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare. Ingrediente: 5-6 ţeline 2 cepe mici 2 linguriţe pasta de tomate ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală şi se taie în felii rotunde. Se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încin­ge. […]

Mix de legume

Mix de legume

Mix de legume din: ardei, morcov, ceapa, fasole, porumb, mazare, sare, piper, vegeta, ulei. Ingrediente: 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 1 morcov 1 ceapă mică roşie 240 g fasole (fiartă) 140 g porumb dulce 270 g mazăre (fiartă) sare piper vegeta ulei   Mod de preparare: Fasolea, mazărea şi porumbul dulce din […]

Garnitură de orez

Orez cu praz si masline

Orez cu praz si masline din: praz, ceapa, ulei de masline, orez, masline, morcovi, zahar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 fire de praz 2 cepe 70 ml ulei de măsline 150 g orez rotund 200 g măsline 2 morcovi 2 linguri de zahăr pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Se pun mai întâi […]

Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut din: naut, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 vânătă medie 1 ceapă mare 1 cutie de roşii tăiate în suc 6 căţei de usturoi ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine vânăta şi o […]

Salată de orez

Orez cu stevie

Orez cu stevie din: orez, stevie, ceapa, ulei de masline, sare, piper, rosie. Ingrediente: • 4 linguri orez • 2 legături de ştevie • 1 legătură ceapă verde • 3 linguri ulei de măsline • sare • piper • 1 roşie pentru ornat   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă […]

Retete de post: ratatouille

Retete de post: ratatouille

Retete de post: ratatouille din: ceapa, rosii, usturoi, vanata, dovlecel, ardei, rozmarin, cimbru, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 3 roşii 2 căţei de usturoi 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei kapia (sau ardei gras) 1 lingură rozmarin verde 1 lingură cimbru verde 6 linguri ulei de măsline 1 legătură mică de pătrunjel sare […]

Retete de post: ardei umpluti

Retete de post: ardei umpluti

Retete de post: ardei umpluti din: ardei, ulei, ceapa, orez, ciuperci, pasta de rosii, marar, patrunjel. Ingrediente: 6-8 ardei graşi 100 ml ulei 2-3 cepe 150 g orez 1 ardei gras roşu 200 g ciuperci 50 g pastă de roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotor […]

Arpagic cu masline

Arpagic cu masline

Arpagic cu masline din: arpagic, ulei, pasta de tomate, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 500 g  arpagic 2-3 linguri de ulei 1 lingură pastă de tomate 100 g de măsline câteva feliuţe de lămâie sare apă   Mod de preparare: Se curăţă arpagicul, se spală şi se pune la prăjit, în­treg, într-o cratiţă cu ulei. După […]