Mancare de vinete cu naut

Printeaza

Mancare de vinete cu naut din: naut, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Mancare_de_vinete_cu_naut

  • 1 conservă de năut (400 g)
  • 1 vânătă medie
  • 1 ceapă mare
  • 1 cutie de roşii tăiate în suc
  • 6 căţei de usturoi
  • ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălăm bine vânăta şi o tăiem cuburi, apoi punem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie pentru a căli cubuleţele de vinete până când se rumenesc pe toate părţile.

După ce sunt gata le scoatem pe o farfurie. în aceeaşi tigaie mai punem puţin ulei şi adaugăm ceapa şi 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Se adaugă şi puţină apă şi se lasă câteva minute la călit, amestecând periodic.

Se adaugă năutul scurs bina de zeamă şi roşiile din conservă şi amestecăm compoziţia până se leagă. Lăsăm câteva minute la fiert şi potrivim de sare şi piper după gust.

Punem vinetele, amestecăm şi mai lăsăm câteva minute. Se adaugă restul de usturoi (2 căţei) pe care l-am dat pe răzătoarea mică.

Punem acum şi pătrunjelul tocat mărunt, amestecăm şi închidem focul, apoi acoperim cu un capac şi lăsăm câ­teva minute acoperit după care servim.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    A iesit buna mancarea de vinete?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.