Piure de cartofi cu ceapa

Cartofi brutaresti cu ceapa

Cartofi brutaresti cu ceapa din: cartofi, ceapa, ulei, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapă 50 ml ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală’şi se taie în felii cât mai subţiri. Ceapa se curăţă, se spală şi se […]

Mancare de linte

Mancare de linte cu condimente

Mancare de linte cu condimente din: ceapa, albitura, morcov, ardei, cartofi, linte, patrunjel, ulei de masline, condimente, usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 ceapă aibă 1 albitură 1 morcov 2 ardei graşi 1-2 cartofi 1 cană de linte roşie pătrunjel ulei măsline condimente: curry, boia, coriandru câţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Tocăm […]

Mancare de morcovi (varianta)

Retete de post: mancare de morcovi

Retete de post: mancare de morcovi din: morcovi, ulei, zahar, faina, patrunjel, apa.   Ingrediente: 1 kg de morcovi ulei 3 linguriţe de zahăr 1 lingură de făină 1 legătură de pătrunjel verde apă   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală şi se taie în felii rotunde, subţiri, se pune grăsime într-o cratiţă […]

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecei in sos alb

Ardei umpluti cu dovlecel si ciuperci

Ardei umpluti cu dovlecel si ciuperci din: ardei, dovlecel, ciuperci, ghimbir, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei graşi, tăiaţi în jumătăţi 1 dovlecel mic, curăţat 200 g de ciuperci 3-4 feliuţe de ghimbir proaspăt sau uscat 3 linguri cu ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel sare piper proaspăt măcinat   Mod […]

Broccoli la tigaie

Broccoli la tigaie

Broccoli la tigaie din: broccoli, ardei, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 3 ardei graşi roşii 2 cepe roşii sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa se taie rondele groase şi se pune la sotat într-o tigaie în 2 linguri de ulei. Ardeiul se taie […]

Retete de post: legume cu capere

Retete de post: legume cu capere

Retete de post: legume cu capere din: vanata, telina, ardei, ceapa, rosii, usturoi, ulei, masline, capere, lamaie, zahar, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată bucăţi 4 tulpini de ţelină Apio tăiate 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe 1 ardei gras verde 1 ceapă tăiată, mare 5 roşii mari tocate cuburi 3-4 căţei de usturoi, tocaţi […]

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi din: cartofi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 500 g roşii 8 căţei de usturoi 2 linguri de rozmarin 100 ml ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie pe lung. Usturoiul se curăţă. […]

Cartofi cu usturoi si praz

Cartofi cu usturoi si praz

Cartofi cu usturoi si praz din: cartofi, ceapa, ardei, usturoi, rosii, praz, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 cepe 1 ardei 3 căţei de usturoi 300 g roşii 1 fir de praz 100 ml ulei 1 linguriţă boia sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se […]

Iahnie de mazare

Reteta stufat de mazare

Reteta stufat de mazare din: mazare, ciuperci, ardei, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei, sare, piper. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Beneficii pentru sănătate: Mazărea este benefică pentru digestie datorită conținutului […]

Mancare cu mazare

Mazare cu marar

Mazare cu marar din: mazare, ceapa, faina, bulion, ulei, marar, zahar, sare, piper. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Beneficii pentru sănătate: Mazărea este benefică pentru digestie datorită conținutului său ridicat […]

Morcovi cu fructe

Mancare cu morcovi

Mancare cu morcovi din: morcovi, ceapa, patrunjel, faina, ulei, sare. Ingrediente: 5 morcovi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 1 lin­gură de făină ulei sare   Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se dau pe răzătoarea ma­re, apoi se înăbuşă în ulei. Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte în ulei, se adaugă făina […]

Salată de orez

Orez arabesc

Orez arabesc din: orez, spaghete, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 ceaşcă de orez 500 g spaghete ulei sare piper   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare. Separat, spaghetele se fierb, se scurg şi apoi se prăjesc în ulei. Se amestecă cu orezul şi cu uleiul rămas de la prăjitul spaghetelor […]

Reteta zilei: Broccoli marinat la cuptor

Broccoli marinat la cuptor din: broccoli, ulei de masline, otet mustar dijon, usturoi, sare, piper. Poate te intereseaza si: Broccoli la cuptor cu prosciutto si otet balsamic Broccoli la cuptor cu aroma de lamaie Broccoli cu branza la cuptor   Ingrediente:  2 broccoli rupte buchetele 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri otet 1 […]

Reteta ghiveci calugaresc

Reteta ghiveci calugaresc

Reteta ghiveci calugaresc din: cartofi, ceapa, mazare, fasole, morcov, mar, castraveti murati, bulion, ulei, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 3 cepe 100 g de mazăre 100 g de fasole verde 1 morcov 1 măr 2 castraveţi muraţi 4-5 lin­guri de bulion 4 linguri de ulei 2-3 căţei de usturoi foi de dafin […]

Mancare cu fasole verde cu ochiuri

Mancare de fasole verde cu usturoi

Mancare de fasole verde cu usturoi din: fasole, rosii, ulei, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 4-5 roşii ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se curăţă, se rupe bu­căţi, se fierbe în apă clocotită […]

Ghiveci de vara

Reteta ghiveci de vara

Reteta ghiveci de vara din: cartofi, ceapa, ardei, dovlecel, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei, sare.   Ingrediente: 8-10 cartofi 2 legături de ceapă verde 2 ardei graşi 1 dovlecel 2 morcovi 1/2 kg roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar ulei sare   Mod de preparare: Roşiile se spală şi se dau pe râzătoare. Restul […]

Bors de praz cu leustean

Retete simple cu Urzici

Retete simple cu Urzici: Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta   Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borca (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare ulei […]

Mancare de fasole verde cu ceapa

Mancare de fasole verde cu verdeata

Mancare de fasole verde cu verdeata din: fasole verde, ceapa, rosii, verdeata, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1/2 kg roşii 1 legătură de ceapă verde sau 1-2 cepe uscate 1 legătură verdeaţă 1 pa­har ulei sare   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt, roşiile se spală şi se taie […]

Dovlecei scăzuţi

Dovlecei cu marar

Dovlecei cu marar din: dovlecei, ulei, ceapa, marar, faina, lamaie, sare, piper. Este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare. Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă […]

Reteta de mancare de fasole verde

Reteta de mancare de fasole verde – reteta gustoasa

Reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice. Fasolea verde conține […]

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

Dovlecei cu margarina

Dovlecei cu margarina din: dovlecei, margarina, patrunjel, sare. Dovlecelul este originar din America Centrală și de Sud, dar a devenit popular în bucătăria internațională, fiind cultivat în multe regiuni din lume. Are o formă cilindrică sau ușor conică, cu o coajă subțire, netedă și comestibilă. Culoarea cojii poate varia în funcție de soi, de la […]

Mancare simpla de dovlecei

Mancare de dovlecei cu cimbru

Mancare de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, rosii, ardei, ceapa, ulei, cimbru, marar, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 5 roşii 1 ardei  1 ceapă 4 linguri de ulei cimbru mărar sare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în cuburi, se presară cu sare şi se lasă la scurs […]

Chutney din ceapă cu lămâie

Tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa din: ceapa, rosii, morcov, usturoi, marar, ulei, otet, boia, zahar, sare, piper. Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice. Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul […]

Piure de urzici cu usturoi

Reteta piure de urzici

Piure de urzici din: urzici, ceapa, ulei, sare, piper. Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul. De asemenea, conțin proteine și fibre, făcându-le o sursă nutritivă valoroasă. Compusul activ din urzici, numit acid cafeic, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta […]

Ciorbă de urzici

Mancarica de urzici cu usturoi

Mancarica de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, bulion, faina, ulei, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 kg urzici 2 ceapă 4-5 linguri de bulion 2 lin­gură de făină ulei 4-5 căţei de usturoi zeamă de lă­mâie sare piper   Mod de preparare: Se prepară ca mâncarea de spanac (vezi reţe­ta). Se acreşte cu puţină […]

Reţete de smoothie pentru o viaţă sănătoasă

Reţete de smoothie pentru o viaţă sănătoasă!

Reţete de smoothie pentru o viaţă sănătoasă! Variantele de smoothie sunt actualizări ale unor sucuri traditionale, cu un continut scazut de zahar. Cum sa pregatesti smoothie-uri cel mai bine? Fiecare dintre noi poate adapta dupa bunul plac aceste bauturi energizante si pline de sanatate. Puteti avea propria varianta, puteti inlocui iaurtul sau laptele cu avocado, […]

Salata banateana de papadie

Salata banateana de papadie

Salata banateana de papadie din: cartofi, frunze de papadie, ulei, otet, margarina, boia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi frunze de păpădie ulei oţet 100 g margarină boia 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă şi se taie felii subţiri. Păpădia se spală frunză cu frunză, se […]

Mancare de salata verde cu iaurt

Reteta salata verde

Reteta salata verde din: salata verde, ulei, otet, sare, zahar. Salata verde este o sursă excelentă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și potasiu. Este foarte săracă în calorii, făcându-l o alegere excelentă pentru cei care încearcă să își mențină sau să își reducă greutatea. Conține […]

Ardei umpluţi cu soia

Reteta ardei umpluti cu soia

Reteta ardei umpluti cu soia din: ardei, rosii, soia, orez, ceapa, pasta, cartofi, morcovi, ulei, faina, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper. Soia este o sursă bogată de proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. 100 de grame de soia conțin aproximativ 36 de grame de proteine, 30 de grame de carbohidrați, 20 de grame de […]

Salată de vinete dietetică

Salata gustoasa de vinete

Salata gustoasa de vinete din: vinete, ulei, sare. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.   Ingrediente: 2 vinete ulei sare     Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacără (sau pe jăratic), se curăţă de coajă (cât […]

Papadie cu ceapa

Reteta salata de papadie

Reteta salata de papadie din: papadie, ulei, otet, boia, marar, sare, piper.   Ingrediente: frunze de păpădie ulei oţet boia 1 legătură mă­rar sare piper   Mod de preparare: Păpădia se spală frunză cu frunză, se taie mărunt şi se lasă în apă sărată timp de 5 minute. Se scurge de apă şi se adaugă […]

Supa cu salata verde

Supa cu salata verde

Supa cu salata verde din: salata verde, ceapa, orez, ulei, sare. Ingrediente: 4 salate 3 cepe 1 ceaşcă de orez ulei sare   Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fideluţă. Ceapa se cu­răţă, se toacă mărunt şi se înăbuşă în ulei. Se adau­gă orezul şi salata şi se mai lasă 5 minute. […]