Retete de post: legume cu capere
PrinteazaRetete de post: legume cu capere din: vanata, telina, ardei, ceapa, rosii, usturoi, ulei, masline, capere, lamaie, zahar, busuioc.
- 1 vânătă mare, tăiată bucăţi
- 4 tulpini de ţelină Apio tăiate
- 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapă tăiată, mare
- 5 roşii mari tocate cuburi
- 3-4 căţei de usturoi, tocaţi
- 6 linguri de ulei de măsline
- 150 g măsline verzi (fără sâmburi)
- 50 g capere
- 2 linguri de suc de lămâie sau oţet
- 2 linguri zahăr
- busuioc verde
Mod de preparare:
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare şi se pun în ea bucăţile de vânătă, ceapa, ţelina şi ardeiul cu puţină sare şi piper.
Se sotează pe foc mare timp de 5 minute. Se adaugă roşiile împreună cu usturoiul, zahărul, oţetul, măslinele şi caperele.
Se lasă legumele la foc mare 8-10 minute, amestecând din când în cand. Se dă la o parte de pe foc, se lasă puţin să se răcorească şi apoi se presară busuioc tocat.
Se serveşte cu pâine.
Pofta buna!