Retete de post: legume cu capere

Printeaza

Retete de post: legume cu capere din: vanata, telina, ardei, ceapa, rosii, usturoi, ulei, masline, capere, lamaie, zahar, busuioc.

Ingrediente:Retete de post: legume cu capere

  • 1 vânătă mare, tăiată bucăţi
  • 4 tulpini de ţelină Apio tăiate
  • 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă tăiată, mare
  • 5 roşii mari tocate cuburi
  • 3-4 căţei de usturoi, tocaţi
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 150 g măsline verzi (fără sâmburi)
  • 50 g capere
  • 2 linguri de suc de lămâie sau oţet
  • 2 linguri zahăr
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare şi se pun în ea bucăţile de vânătă, ceapa, ţelina şi ardeiul cu puţină sare şi piper.

Se sotează pe foc mare timp de 5 minute. Se adaugă roşiile împreună cu usturoiul, zahărul, oţetul, măslinele şi caperele.

Se lasă legumele la foc mare 8-10 minute, ameste­când din când în cand. Se dă la o parte de pe foc, se lasă puţin să se răcoreas­că şi apoi se presară busuioc tocat.

Se serveşte cu pâine.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.