Retete de post: ardei umpluti

Printeaza

Retete de post: ardei umpluti din: ardei, ulei, ceapa, orez, ciuperci, pasta de rosii, marar, patrunjel.

Ingrediente:Retete de post: ardei umpluti

  • 6-8 ardei graşi
  • 100 ml ulei
  • 2-3 cepe
  • 150 g orez
  • 1 ardei gras roşu
  • 200 g ciuperci
  • 50 g pastă de roşii
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii de cotor şi seminţe, se spală bine şi se lasă la scurs. Ardeii se crestează la capăt, ca să pătrundă fierberea şi prin umplutură.

Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei. Ciupercile se curăţă, şe spală bine, se taie bucăţele mici şi se adaugă peste ceapă când aceasta s-a îngălbenit.

Se adaugă ardeiul gras roşu tocat mărunt, apoi orezul şi 100 ml apă fiartă. Se mai ţine amestecul pe foc până dispare toată apa. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se condimentează cu sare şi piper.

Se umplu ardeii cu acest amestec, se ung cu puţin ulei, se pun într-o cratiţă unsă cu ulei şi se acoperă cu apă. Se introduc în cuptor, iar după jumatate de oră se adaugă bulionul de roşii amestecat cu o lingură de făină şi sub­ţiat cu puţină apă.

Se lasă în cuptor la foc potrivit pentru încă o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.