Salam de biscuiti cu rom si cacao

Retete de post: Salam de biscuiti

Salam de biscuiti din: biscuiti, margarina, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, zahar, stafide si apa. Ingrediente: 1/2 biscuiti simpli un pachet margarina 3 linguri cacao 2 pliculete zahar vanilat esenta de rom dupa gust 150 g zahar 200 g stafide 300 ml apa   Mod de preparare: Se pune la foc apa cu mar­garina […]

Supa deasa de legume

Supa deasa de legume

Supa deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina, broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Toate legumele […]

Pizza cu praz si branza Tofu

Pizza cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar, drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu, rozmarin, cimbru si ulei. Ingrediente: 170 g faina alba 80 g faina integrala 150 ml apa calduta 1 lingurita zhaar 10 g drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru sos: 100 g […]

Chiftele de cartofi cu patrunjel

Chiftele de cartofi cu patrunjel din: cartofi, patrunjel, faina, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 4-5 linguri faina sare piper pesmet   Mod de preparare: Punem la fiert cartofii intregi spalati, dar necuratati de coaja. Acoperim oala cu un capac si ii lasam sa fiarba 30 de minute […]

Lasagne cu dovleac prăjit

Lasagna cu dovleac

Lasagna cu dovleac din: dovleac, ulei, foi de lasagna de post, cimbru, spanac, branza tofu, margarina vegetala, faina, lapte de soia, cascaval de post, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 800 g dovleac ras 2 linguri ulei 400 g foi de lasagna de post 1 ceapa 1 lingurita cu cimbru uscat 250 g spanac […]

Chiftele de orez

Chiftele de orez din: orez, cascaval de post, ulei, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g cascaval de post ulei 50 g faina 2 cepe potrivite sare piper   Mod de preparare: Speli orezul şi-l fierbi cu un praf de sare. Il scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci […]

Cartofi in sos alb cu ghebe

Cartofi in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin, sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si rozmarin. Ingrediente: 800 g cartofi cu coaja rosie piper negru boabe si macinat 400 g ghebe o lingurita cimbru uscat 1-2 foi de dafin sare 30 ml ulei de floarea soarelui […]

Ciorba de rosii cu rozmarin

Ciorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita. Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de […]

Retete de post: Paste cu legume

Paste cu legume din: paste fara ou, ulei de masline, ardei, ceapa rosie, margarina, rosii cherry, sparanghel, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g paste fara ou 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei galbeni o ceapa rosie 50 g margarina 5-6 rosii cherry o legatura sparanghel 2-3 frunze de busuioc sare piper alb cascaval […]

Retete de post: Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca, patrunjel, sare grunjoasa si bagheta. Ingrediente: un kilogran morcovi 2 radacini patrunjel 1-2 cepe albe o radacina telina mare o radacina patrunjel verde sare piper negru maicnat 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5 […]

Pilaf cu ceapa si piper

Pilaf cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei, piper, sare, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund un l apa 2 legaturi ceapa o radacina patrunjel 3-4 frunze patrunjel un dovlecel un ardei piper boabe verde si rosu sare 12 ml ulei de masline 50 g […]

Prajitura de gris cu nuci

Prăjitură de post cu mere şi griş

Prăjitură de post cu mere şi griş din: faina, gris, zahar, margarina, praf de copt, zahar vanilat, nuci, mere si scortisoara. Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 cana gris 1/2 cana zahar 75 g margarina 1 lingurita praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 cana nuci maruntite 4-5 mere 2 lingurite scortisoara   Mod de […]

Chec de post

Chec de post din: faina, apa, zahar, ulei, zahar vanilat, praf de copt, sare, stafide, nuca, cacao si dulceata. Ingrediente: 1 pahar faina 1 pahar apa 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 50 g stafide 70 g nuca macinata 30 g cacao […]

Stufat de mazare

Stufat de mazare din: mazare, ciuperci, ardei, ceapa verde, usturoi verde, rosii, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii de mazare 1 ctuie de ciuperci 5 ardei ardei 4-5 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 3 rosii 1 legatura de marar ulei sare piper   Mod de preparare: Mazărea şi ciupercile […]

Mâncare de post

Mâncare de post din: usturoi, ciuperci, bulion, spanac, sare, piper, faina si patrunjel. Ingrediente: 5-6 catei de usturoi 400 g ciuperci (de orice fel) 1 cana mare bulion 200 g spanac sare piper 2 linguri faina patrunjel   Mod de preparare: Pui în ulei să se rumenească ustu­roiul tăiat mărunt. Adaugi ciuperci­le spălate, scurse şi […]

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Retete de post: Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel din: cartofi, margarina, ceapa, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg cartofi taiati cubulete de 2 cm 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja rasa de la o lamaie sare piper 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt   […]

Arpacaş cu ghiveci, la cuptor

Arpacaş cu ghiveci, la cuptor din: arpacas, ciuperci, ceapa, ardei, ghiveci de legume, suc de rosii, ulei, faina de grau, paprika, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel. Ingrediente: 250 g arpacas 6 ciuperci 2 cepe 1 ardei 1 borcan ghiveci de legume 1 ardei iute 1 cana suc de rosii (bulion) ulei 2 linguri […]

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion, suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza  murata. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 cana de orez 3 cepe 1 morcov 100 ml ulei 2 linguri bulion 150 ml suc de rosii sare piper marar o foaie de dafin 1 […]

Coroniţă cu stafide si vanilie

Coroniţă cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina, drojdie, lapte de soia, zahar pudra. Ingrediente: 100 g margarina 65 ml ulei de floarea soarelui un praf sare coaja de la doua lamai 2-3 picaturi esenta de vanilie 3 linguri miere […]

Retete de post: Strudel cu mere si scortisoara

Strudel cu mere si scortisoara din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, mere, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar pudra, menta si cuisoare. Ingrediente: pentru aluat: 175 g margarina 2 linguri otet un praf sare 300 g faina 75 ml apa minerala pentru umplutura: 500 g mere o lingurita scortisoara 4 linguri […]

Ardei umpluţi şi gratinaţi

Ardei umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie, praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline, pasta de ardei si cascaval de post. Ingrediente: 4 ardei rosii o vanata 6-8 rosii 2-3 dovlecei o ceapa rosie un fir praz cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 2-3 linguri pesmet […]

Retete de post: Paste cu spanac

Paste cu spanac din: paste, spanac, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, cimbru, piure de rosii, busuioc si miere. Ingrediente: un pachet paste un kg spanac 2 legaturi ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat 300 g piure de rosii cimbru uscat busuioc uscat o lingurita miere   Mod de […]

Retete de post: Ciorba de conopida

Ciorba de conopida din: conopida, telina, morcovi, ardei gras, ardei capia, praz, ceapa rosie, rosii, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o conopida medie o telina mare 2-3 morcovi un ardei gras un ardei capia un fir de praz o ceapa rosie 600 g rosii o legatura patrunjel 3-4 […]

Cuscus cu ardei

Cuscus cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei, ardei capia, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet cuscus un praf sofran sare piper alb si rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 2 dovlecei 2-3 ardei capia 300 g mazare prefiarta o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se pune apă într-o […]

Minitarte cu legume

Reteta de post: Tarta cu legume

Tarta cu legume din: margarina, faina, apa mienrala, sare, piper, chimen, ardei, ceapa verde, praz, ciuperci, marar, rosii, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g margarina 400 g faina 100 ml apa minerala o lingurita sare piper o lingurita chimen pentru umplutura: 4 ardei o legatura ceapa verde un fir praz 400 g ciuperci 1-2 legatura […]

Retete de post: Musaca de legume

Musaca de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa rosie, sare grunjoasa, piper negru, ulei de masline, cimbru, busuioc, usturoi, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete medii 3 dovlecei 8-10 rosii mari 2-3 cepe rosii sare grunjoasa piper negru macinat ulei de masline cimbru si busuioc macinat o capatana de usturoi 300 g pasta […]

Ciorbă de ghebe cu găluşte

Retete de post: Ciorba de ciuperci

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 4 cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 1-2 cepe 2-3 linguri ulei de masline sare piper patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în […]

Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci

Rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si rozmarin. Ingrediente: 8 rosii mari 400 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval de post 3-4 catei usturoi o legatura patrunjel sare piper negru ulei de floarea soarelui rozmarin proaspat   Mod […]

Retete de post: Penne cu legume

Penne cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de masline, otet aromatic si miere. Ingrediente: 300 g penne 300 g broccoli o ceapa rosie 2-3 ardei capia 300 g fasole verde 3-4 rosii sare patrunjel proaspat ulei de floarea soarelui piper […]

Orez cu mix de legume

Orez cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o legatura patrunjel proaspat   Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală în […]

Reteta de post: Iahnie de fasole

Iahnie de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin, pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta de rosii 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală în […]

Supa de telina cu taitei

Supa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o ceapa rosie un fir praz 1-2 catei […]