Retete de post: Supa crema de morcovi

Printeaza

Supa crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca, patrunjel, sare grunjoasa si bagheta.

Ingrediente:Supa_crema_de_morcovi

  • un kilogran morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1-2 cepe albe
  • o radacina telina mare
  • o radacina patrunjel verde
  • sare
  • piper negru maicnat
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4-5 catei usturoi
  • 100 g margarina
  • 100 g nuca maicnata
  • patrunjel uscat si macinat
  • sare grunjoasa
  • o bagheta

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina. Se spală şi se taie bucăţi. Se pun în oală cu sare, apă şi ulei, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Intre timp, se feliază pâinea integrală, se taie cubuleţe şi se pun în tavă. Se stropesc cu margarină topită şi se condimentează cu sare, pătrunjelul pisat şi nuca măcinată.

Crutoanele se pun la cuptor să se rumenească. Se verifică dacă au fiert legumele şi apoi se scot cu spumiera din oală, ceapa se aruncă, se opresc doi morcovi pentru ornat, iar restul se pasează.

Piureul de morcovi se amestecă cu zeama în care au fiert. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă puţin ulei şi se mai lasă să clocotească 5 minute. Supa-cremă se serveşte cu rondele de morcov, crutoane şi pătrunjel proaspăt.

Supa crema de morcovi

Supa_crema_de_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.