Reteta de post: Iahnie de fasole

Printeaza

Iahnie de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin, pasta de rosii si ulei.

Ingrediente:Iahnie_de_fasole

  • 400 g fasole
  • 3 cepe rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • boia dulce si iute
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 3-4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită.

In acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă. Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole.

Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

Iahnie de fasole

Iahnie_de_fasole

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.