Retete de post: Ciorba de ciuperci
PrinteazaCiorba de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.
- 400 g ciuperci
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 2 ardei capia
- 1-2 cepe
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală, apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în apă cu sare, 30 de minute. Se scot cu spumiera în sită şi se lasă să se scurgă. Ciupercile fierte se pun în oala pentru ciorbă şi se călesc 2-3 minute în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa tocată şi apa.
Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă şi se adaugă în ciorbă. Se lasă să fiarbă la foc mic.După ce au fiert legumele, se pune sare şi piper şi se mai dă într-un clocot. Se serveşte cu pătrunjel şi ardei capia.
Ciorba de ciuperci
Pofta buna!