Ardei umpluţi şi gratinaţi

Printeaza

Ardei umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie, praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline, pasta de ardei si cascaval de post.

Ingrediente:Ardei_umpluti_si_gratinati

  • 4 ardei rosii
  • o vanata
  • 6-8 rosii
  • 2-3 dovlecei
  • o ceapa rosie
  • un fir praz
  • cimbru verde
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 2-3 linguri pesmet
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri pasta de masline
  • o lingura pasta de ardei
  • 200 g cascaval de post

 

Mod de preparare:

Se curăţă, pentru început, ardeii, se spală bine si se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant. Se spală dovleceii si vânătă si se taie cubulete.

Se presară sare si se lasă 1-2 ore în sită. După ce s-au scurs, se perpelesc în tigaie împreună cu ceapa roşie si prazul. La final, se condimentează si se amestecă cu pesmetul uşor rumenit.

Se stropeşte tava cu ulei, se unge cu pasta de măsline şi cu pasta de ardei şi se aşază un pat de roşii feliate.

Se presară busuioc si, la final, se aşază ardeii umpluţi cu compoziţia de legume.

Se rade caşcaval si se bagă în cuptor. Se lasă să se rumenească uşor si se servesc ornaţi cu sos şi cimbru verde.

Ardei umpluţi şi gratinaţi

Ardei_umpluti_si_gratinati

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.