Retete de post: Cartofi copti – usor de preparat

Retete de post: Cartofi copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe de porumb fiert 100 g mazare verde fiarta 2 cepe 1 ardei rosu 1 legatura patrunjel verde 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceti cartofii in […]

Salată călugărească

Salată călugărească din: fasole alba, ceapa rosie, rosii, ulei de masline, ardei iute uscat, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 4 rosii mai mari 4 linguri ulei de masline 1/2 ardei iute uscat 1 lingura otet de mere sare piper   Mod de preparare: Bateti putin cu […]

Salata de telina cu fasole

Salata de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole sare piper   Mod de preparare: Curatati telina si marul. […]

Varză roşie de post

Varză roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline, miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1 ceapa rosie 1 lingurita chimen 4 linguri ulei de masline 50 miez de nuca 400 g conserva rosii decojite sare piper   Mod de preparare: Tocaţi varza roşie cât […]

Cubulete de malai cu verdeturi

Cubulete de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat sau leurda, urzici, stevie 100 ml ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Puneti la fiert 600 ml apa […]

Fasole cu chilli

Fasole alba cu legume

Fasole alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 radacini de patrunjel 3 fire de ceapa verde sau 1 fir de praz 1 […]

Retete de post: Salata de ciuperci

Salata de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde, margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: un kg ciupercute 3 ardei o legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde sau o ceapa alba 50 g margarina 3-4 lingurite pesmet sare piper alb macinat 4 lingurite ulei   Mod de preparare: Se curăţă ciupercuţele […]

Ciorba taraneasca cu carne de porc

Retete de post: Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca din: cartofi, ceapa rosie, ardei, morcovi, dovlecel, rosii, sare, piper, ulei de masline, bors, patrunjel verde si leustean verde. Inggrediente: 3-4 cartofi o legatura ceapa sau o ceapa rosie un ardei rosu 2 morcovi un dovlecel 2 rosii sare piper macinat si boabe 2-3 linguri ulei de masline 300 ml bors o legatura […]

Piure de linte rosie

Piure de linte

Piure de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri sau gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeţi lintea, spălaţi-o şi […]

Paste de masline cu nuci

Paste de masline cu nuci din: masline negre, masline maronii, ceapa, nuci, ulei, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline negre sarate 250 g masline roscate, maronii 100 g ceapa 200 g nuci macinate 2 linguri ulei suc de lamaie condimente (sare, piper, boia)   Mod de preparare: Scoateţi sâmburii măslinelor şi mărunţiţi-le […]

Paste fainoase cu măsline

Paste cu sos de masline

Paste cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline, sare, piper, usturoi, rosii si busuioc. Ingrediente: un pachet paste fara ou 3-4 linguri ulei un praf de sare pentru sos: 200 g pasta de masline negre sau verzi sare piper rosu macinat 4 catei usturoi 4-5 rosii 2-3 fire busuioc […]

Tarte cu morcovi

Tarte cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita bicarbonat un praf de sare 200 ml apa minerala pentru umplutura: 2 cepe 500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de masline o […]

Retete de post: Chifteluţe de ciuperci

Chifteluţe de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 100 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: o căpăţână usturoi 1-2 legături mărar 50 g margarina o […]

Mucenici munteneşti

Mucenici muntenesti (de post)

Mucenici muntenesti (de post) din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si esenta de rom.   Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l apa 350 g […]

Mucenici clasici

Mucenici moldovenesti (de post)

Mucenici moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 500 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf de sare […]

Bruschete cu rosii

Bruschete cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde, ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline sare o capatana usturoi   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă […]

Reteta de post: Ardei umpluti cu orez

Ardei umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de rosii. Ingrediente: un kg ardei gras (rosu si verde) 3-4 rosii 2 cepe 2 morcovi 300 g orez cu bobul rotund o legatra marar o legatura patrunjel sare piper cimbru uscat sau […]

Specialitate cu legume coapte

Specialitate cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere […]

Retete de post: Rulada de ciuperci

Rulada de ciuperci din: ciuperci, margarina, pesmet, ceapa, marar, patrunjel, masline, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un kg ciuperci 200 g margarina 200 g pesmet 2 legatura ceapa o legatura marar o legatura patrunjel 200 g masline fara samburi sare piper 3-4 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se curata ciupercile […]

Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi

Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi, patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2 portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 1 lingura marar tocat sare   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi […]

Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel

Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei, otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat   Mod de preparare: Ciupercile se spală şi se curăţă. […]

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui   Mod de preparare: Prazul se curăţă, […]

Ciuperci brune umplute cu salam de pui

Ciuperci brune în oţet balsamic

Ciuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura […]

Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde

Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci, conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare, piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida 250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2 linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2 […]

Salată de cartofi cu struguri

Salată de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde 3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci cateva boabe de strugure sare   Mod de preparare: Spală cartofii şi fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să se […]

Retete de post: Pastă de măsline

Retete de post: Pastă de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare.   Ingrediente: 500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi sare     Mod de preparare: Intr-un castron mai mare, mixează bine măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă se întăreşte prea […]

Macaroane cu sardele si capere

Retete de post: Macaroane cu măsline

Macaroane cu măsline din: macaroane, rosii decojite, masline, ceapa, ardei gras, spranghel, ulei de masline, busuioc verde, maghiran si sare.   Ingrediente: 400 g macaroane 1 cutie cu roşii decojite 200 g măsline fără sâmburi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de sparanghel ulei de măsline busuioc verde oregano maghiran sare   Mod de […]

Retete de post: Iahnie de fasole cu praz

Iahnie de fasole cu praz din: fasole, morcovi, praz, ceapa, suc de rosii, cimbru, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole 2 morcovi 1 fir de praz 1 ceapă 1 cană cu suc de roşii 1 crenguţă de cimbru 2-3 foi de dafin 1 legătură de pătrunjel ulei sare piper […]

Retete de post: Ghiveci picant

Ghiveci picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi, ardei iute, ceapa, fasole fiarta, foi de dafin, rosii decojite, pasta de tomate, supa de legume, ulei, boia de ardei iute, boabe de piper, sare si piper.   Ingrediente: 6-7 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 1-2 ardei grasi 1 ardei iute 2 cepe 1 cana cu […]

Legume călite în sos dulce acrişor

Legume călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai si fidea.   Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati fasii 400 g porumb in […]

Cuşcuş cu legume si portocala

Cuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1 baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal 400 […]

Retete de post: Mini tarte cu legume

Mini tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii, castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 150 g faina 90 g unt o lingura sare un ou o lingurita apa pentru umplutura: o salata verde 2-3 rosii 2-3 castraveti un ardei rosu 2 fire ceapa un […]