Ciuperci brune în oţet balsamic
PrinteazaCiuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute.
- 1 kg ciuperci champignon
- 4 catei de usturoi
- 4 frunze de dafin
- 4 crengute rozmarin proaspat
- 1 legatura busuioc
- 100 ml otet balsamic
- sare
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura capere
- 4 ardei iuti
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă foarte bine. Usturoiul se curăţă şi se lasă felii. Verdeţurile se spală şi se scurg de apă. Intr-o cratiţă, se pun 400 ml de apă, usturoiul, verdeţurile, oţetul balsamic, 1 lingură de sare şi uleiul de măsline. Se adaugă şi ciupercile şi se lasă 3 minute la fiert. Se scot toate ingredientele şi se scurg bine de apă.
Ciupercile se pun în borcane. Se adaugă ca-perele, verdeţurile şi ardeii iuţi întregi. Zeama răcită se toarnă deasupra. Se închid borcanele şi se lasă deoparte 2 zile. Ciupercile pot fi păstrate timp de 3-4 săptămâni.
Ciuperci brune în oţet balsamic
Pofta buna!