Ciuperci brune în oţet balsamic

Printeaza

Ciuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute.

Ingrediente:Ciuperci_brune_în_otet_balsamic

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 4 catei de usturoi
  • 4 frunze de dafin
  • 4 crengute rozmarin proaspat
  • 1 legatura busuioc
  • 100 ml otet balsamic
  • sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura capere
  • 4 ardei iuti

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă foarte bine. Usturoiul se curăţă şi se lasă felii. Verdeţurile se spală şi se scurg de apă. Intr-o cratiţă, se pun 400 ml de apă, usturoiul, verdeţurile, oţetul balsa­mic, 1 lingură de sare şi uleiul de măsline. Se adaugă şi ciupercile şi se lasă 3 minute la fiert. Se scot toate ingredientele şi se scurg bine de apă.

Ciupercile se pun în borcane. Se adaugă ca-perele, verdeţurile şi ardeii iuţi întregi. Zeama răcită se toarnă deasupra. Se închid borcanele şi se lasă deoparte 2 zile. Ciupercile pot fi păstrate timp de 3-4 săptămâni.

Ciuperci brune în oţet balsamic

Ciuperci_brune_în_otet_balsamic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.