Piure de linte

Printeaza

Piure de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper.

Ingrediente:Piure_de_linte

  • 500 g linte rosie
  • 4 castraveti acri sau gogonele
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 legatura marar
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegeţi lintea, spălaţi-o şi fierbeţi-o în apă cu sare şi oţet. Strecuraţi-o apoi şi treceti-o prin sită sau prin maşina de to­cat cu sită foarte mică.

Tăiaţi castraveţii în cubuleţe cât mai mici. Căliţi-i în ulei 5 minute, împreună cu ceapa tăiată mă­runt sau rasă şi apoi turnaţi amestecul peste piureul de linte.

Amestecaţi pen­tru omogenizare şi adăugaţi usturoiul pisat, cimbrul şi mărarul.

Piure de linte

Piure_de_linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.