Retete de post: Salata de ciuperci

Printeaza

Salata de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde, margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei.

Ingrediente:Salata_de_ciuperci

  • un kg ciupercute
  • 3 ardei
  • o legatura patrunjel verde
  • o legatura ceapa verde sau o ceapa alba
  • 50 g margarina
  • 3-4 lingurite pesmet
  • sare
  • piper alb macinat
  • 4 lingurite ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercuţele şi se spală foarte bine în mai multe ape. Este important ca ele să nu fie lăsate să stea în apă rece, ci doar să fie trecute prin jet de apă.

Se taie ceapa şi ardeii şi se rumenesc în uleiul încins, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se pune sare şi piper, după gust, şi se acoperă cu un capac.

Intre timp, se prepară sosul cu pesmet. Se pune margarina să se topească la foc mic şi se adaugă pesmetul şi o cănită de apă. Se lasă să fiarbă puţin, apoi se opreşte focul.

După ce s-au fiert bine ciupercuţele, se amestecă cu sosul de pesmet şi se servesc ornate cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Salata de ciuperci

Salata_de_ciuperci

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • salata de ciuperci de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.