Cubulete de malai cu verdeturi

Printeaza

Cubulete de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare si piper.

Ingrediente:Cubulete_de_malai_cu_verdeturi

  • 200 g malai
  • 500 g spanac congelat sau leurda, urzici, stevie
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti la fiert 600 ml apa cu 1 lingurita sare si cand apa incepe sa fiarba in clocote, puneti malaiul, putin cate putin, amestecand incontinuu. Fierbeti maamliga la foc mic, circa 20 de minute, dupa care turnati-o intr-o tava unsa cu ulei si intindeti-o intr-un strat uniform cu grosimea de 1 cm.

Intre timp, caliti 3-4 minute, in 50 ml ulei, ceapa tocata marunt, apoi puneti spanacul sau ierburile alese si caliti-le 6-7 minute la foc potrivit. Adaugati pasta de tomate si 200 ml apa fiarta, potriviti de sare si piper si fierbeti la foc mic pana se ingroasa.

Taiati mamaliga rece in cubulete cu latura de 1 cm, pe care prajiti-le in ulei, pana se rumenesc pe toate partile. La final, puneti peste cubuletele de mamaliga usturoiul pisat cu sare grunjaosa. La servire, puneti cubuletele de mamaliga peste spanac.

Cubulete de malai cu verdeturi

Cubulete_de_malai_cu_verdeturi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.