Cuşcuş cu legume si portocala

Cuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1 baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal 400 […]

Retete de post: Mini tarte cu legume

Mini tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii, castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 150 g faina 90 g unt o lingura sare un ou o lingurita apa pentru umplutura: o salata verde 2-3 rosii 2-3 castraveti un ardei rosu 2 fire ceapa un […]

Retete de post: Supa crema de rosii

Retete de post: Supa crema de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, telina, patrunjel, sare, piper rosu, busuioc, ulei de masline si orez. Ingrediente: un kg rosii 3-4 fire ceapa un fir usturoi 2 ardei o telina mica o legatura telina o radacina patrunjel sare piper rosu macinat busuioc 2 lingurite ulei de masline 50 g […]

Conopida in paine

Retete de post: Conopida in paine

Conopida in paine din: margarina, faina, sare, apa minerala, conopida, usturoi, cascaval de post, piper, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: pentru aluat: 200 g margarina 400 g faina un praf de sare 50 ml apa minerala pentru umplutura: o conopida mare 2-3 catei de usturoi 100 g cascaval de post un praf de […]

Retete de post: Bors de varza

Bors de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei.   Ingrediente: 1 varza mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac sare ulei   Mod de preparare: Taie in rondele ceapa si […]

Retete de post: Cupolă de orez cu năut

Cupolă de orez cu năut din: orez, naut, ceapa, supa de legume, unt, sofran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez 1 conserva cu naut 1 ceapa 3 cani cu supa de legume (pui) 1/4 pachet cu unt 1/4 lingurita cu sofran sare piper ulei   Mod de preparare: Toaca marunt ceapa si […]

Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post din: ardei grasi, orez, praz, rosii, bulion, morcovi, ardei verzi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 8 linguri orez 1-2 fire praz 2 rosii 4 linguri bulion 2 morcovi 2 ardei verzi sare piper ulei   Mod de preparare: Se curăţă prazul şi se taie rondele sau mărunt. […]

Colţunaşi cu ciuperci si condimente

Colţunaşi cu varză călită cu mărar

Colţunaşi cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru, piper, faina, apa, gris si sare. Ingrediente: 300 ml ulei 400 g varza calita 1 ceapa marar cimbru piper 400 g faina 200 ml apa 1 lingurita gris 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa puţin, apoi o amesteci cu […]

Salata de falafel

Falafel cu salata de cuscus si iaurt

Falafel cu salata de cuscus si iaurt din: falafel, cuscus, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, castravete, menta, patrunjel si iaurt. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece […]

Salata de ciuperci marinate cu mustar si ou

Reteta zilei: Tofu marinat cu ciuperci

Tofu marinat cu ciuperci din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde.   Ingrediente: 1 bucata tofu 5 linguri sos de soia 1 lingura otet de orez 1 lingurița ulei de susan fulgi de ardei rosu […]

Sarmalute in foi de vita cu orez

Sarmalute-n foi de vita – Reteta gustoasa

Sarmalute-n foi de vita din: ceapa, ardei gras, morcovi, orez, pasta de tomate, foi de vita murate, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe mari 1 ardei gras 1 morcov 1 cana orez 2 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate foi de vita murate 3 linguri ulei 1 lingurita boia dulce […]

Reteta zilei: Hummus

Hummus inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan despre care o sa va spunem in reteta. Ingrediente: 250g naut sucul de la o lamaie 2 linguri […]

Retete de post: Mancare de vinete si ardei

Mancare de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe 4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei de masline 800 g vinete coapte 300 g ardei copti sare piper negru macinat 2 linguri pasta de rosii o legatura patrunjel pentru ornat   […]

Retete de post: Supa cu varza de bruxelles

Supa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia, ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4 morcovi 2 cepe 1-2 ardei capia 2 fire ceapa verde 4-5 cartofi sare piper negru macinat 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel verde […]

retete

Retete de post: Fasole batuta cu masline

Fasole batuta cu masline din: fasole boabe, ceapa, morcov, ulei, masline, usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 50 g masline 2-3 catei de usturoi 2-3 castraveti murati 1 fir cimbru busuioc sare   Mod de preparare: In seara dinaintea prreparării, se pune […]

retete

Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită

Sărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar. Ingrediente: 2 cesti orez 1 rosie decojita si taiata cuburi 1 lingura bulion 2 cepe tocate 200 g foi de vita de la saramura 150 ml ulei de masline 1 lamaie […]

Ardei umpluti cu fasole boabe

Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole

Ardei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ardei grasi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri faina 6 linguri ulei 1 lingura boia dulce 1 legatura patrunjel 1 legatura frunze de telina 3 […]

Retete de post: Sarmale cu stafide si nuci

Sarmale cu stafide si nuci din: varza murata, pasta de tomate, stafide, miez de nuca, orez, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg varza murata 4 linguri pasta de tomate 100 g stafide 100 g miez de nuca 75 g orez 1 ceapa ulei sare   Mod de preparare: Se înmoaie stafidele în apă rece, […]

Arpacas cu mazare si parmezan

Ciuperci cu arpacaş

Ciuperci cu arpacaş din: ciuperci uscate, arpacas, chimen, usturoi, maghiran, sare, piper si ulei.  Ingrediente: 3 maini de ciuperci uscate 400 g arpacas chimen macinat 2-3 catei de usturoi maghiran sare piper 3 linguri ulei     Mod de preparare: Se înmoaie ciupercile în 250 ml apă rece, timp de cea 2 ore. Se condimentează […]

Retete de post: Gnocchi cu sos de rosii

Gnocchi cu sos de rosii din: cartofi, faina, margarina, sare, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc verde, rosii, miere, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 125 g faina 100 g margarina sare ulei de masline o capatana usturoi cimbru verde si uscat pentru sos: busuioc verde 500 g rosii decojite o lingura miere sare […]

retete

Ardei umpluţi cu orez

Ardei umpluţi cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, rosii, marar, sare, piper, supa de legume, ulei si bulion.   Ingrediente: 12 ardei grași 2 căni orez 2 morcovi 2 cepe 2 roșii 1 legătură mărar sare piper cca 500 ml supă de legume 2 linguri ulei 2 linguri bulion   Mod de preparare: […]

retete

Retete de post: Tocana de ardei

Tocana de ardei din: ardei, zahar, ulei de masline, usturoi, sare, suc de rosii, piper, cimbru verde, paprika si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei 2 linguri zahar 4 linguri ulei de masline o capatana de usturoi sare 200 ml suc de rosii piper negru macinat cimbru verde o lingura paprika o legatura patrunjel proaspat   […]

retete

Retete de post: Prajitura de post

Retete de post: Prajitura de post din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, ciocolata de post, bicarbonat, vanilie si sare.   Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina 300 ml lapte de soia 150 g zahar 50 g ciocolata de post 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita vanilie un varf cutit sare   Mod de preparare: […]

Fleica fiarta in vin

Cartofi cu naut si soia

Cartofi cu naut si soia din: cartofi, naut, soia, morcov, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 100 g naut 500 g soia (bucati potrivite) 1 morcov 2 cepe 150 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă, de seara până dimineaţa, apoi […]

Sarmalute asortate

Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

Sarmalute de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 3 cepe 200 g orez 300 g miez de nuca pisat 1 morcov mare 500 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 150 […]

Retete de post: Fasole cu legume

Fasole cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 adacini de patrunjel 1 fir de praz 1 legatura marar verde 100 ml ulei 1 lingurita boia iute […]

Pasta greceasca cu masline

Retete de post: Pasta de masline cu nuci

Pasta de masline cu nuci din: masline, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa 100 g nuci macinate 3-4 linguri ulei de masline suc de lamaie condimente pentru gust   Mod de preparare: înţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi lăsaţi-le 15 […]

Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 25 frunze de vita din saramura 1 cana orez 500 g ciuperci 1 ceapa 1/2 lingurita concentrat de legume 1/2 boia dulce 1 lingura pasta de rosii putina sare piper 50 […]

Broccoli cu năut

Broccoli cu năut din: naut, broccoli, ceapa, ulei de masline, garam masala, curcuma, ardei iute, stafide, sare si rosii. Ingrediente: 250 g năut 800 g broccoli 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 2–3 lingurițe amestec de mirodenii Garam Masala 1 linguriță curcuma 1 ardei iute pisat 2 mâini stafide sare 4 roșii decojite și […]

Mazăre cu dovlecei

Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre

Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa, faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei sau ardei 150 g mazare 1 ceapa 2 linguri faina 2 catei de usturoi 4 linguri sos de tomate condimente: oregano, patrunjel, piper, sare ulei […]

Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor

Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare si marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1,5 kg vinete 1 kg rosii 250 g ceapa 150 ml ulei 1 capatana usturoi sare 1 legatura marar tocat marunt   Mod de preparare: Tai dovleceii felii, ii sarezi si ii lasi sa […]

Retete de post: Pizza de post

Pizza de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post, ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 150 ml apa 1/2 lingurita zahar 1 lingurita de drojdie uscata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 150 g cascaval de post 100 g ciuperci 50 g masline […]