Retete de post: Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

Printeaza

Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel din: cartofi, margarina, ceapa, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si patrunjel verde.

Ingrediente:Cartofi_la_cuptor_cu_lamâie_si_patrunjel

  • 1 kg cartofi taiati cubulete de 2 cm
  • 40 g margarina
  • 1 ceapa tocata
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt

 

Mod de preparare:

încingi cuptorul la 185 grade Celsius. Cureţi cartofii de cofejă şi îi pui într-o pală cu apă pe foc, iar când daulîn clocot, laşi să’fiarbă 3 minute pe flacără potrivită, după care scurgi cartofii bine. Topeşti margarina într-o cratiţă şi prăjeşti ceapa până ce devine sti­cloasă. Adaugi zeama şi coaja de lămâie, pătrunjelul tocat şi guşti de sare şi piper.

Pui cartofii în cratiţă şi îi întorci cu multă grijă, cu o lingură de lemn, în aşa fel încât să fie toţi acoperiţi cu sos.

Scoţi apoi cartofii şi îi aşezi într-o formă de budincă ceva mai plată. Dai forma la cuptor şi îi laşi să se rumenească şi să devină crocanţi, cam 50-60 de minute. Serveşti cartofii fierbinţi.

Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

Cartofi_la_cuptor_cu_lamâie_si_patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.