Pişcoturi cu struguri

Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli

Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli Ingrediente: 300 g piscoturi (biscuiti 400 g) 100 g nuci macinate, 100 g stafide 100 g ciocolata rasa 100 g sirop (cu apa) 300 g gem sau magiun 700 g frisca   Mod de preparare: bIntr-o tava sau pe un platou se asaza un strat de piscoturi. Se […]

Banane in vin fiert

Banane in vin fiert

Banane in vin fiert vin rosu, scortisoara, zahar, banane. Este un desert unic și indulgent care combină textura dulce și cremoasă a bananelor cu aromele bogate și aromate ale vinului fiert. Acest preparat se realizează prin poșarea ușoară a bananelor într-un amestec de vin roșu, îndulcit cu zahăr și condimentat cu scorțișoară, cuișoare și uneori […]

Prajituri

Prajituri

Prajituri Ingrediente: 1 ou 50 g zahar 50 ml ulei arome (zahar vanilat sau esenta de vanilie) coaja de lamaie 1/2 pachetel praf de copt faina, cat cuprinde – cam 250 g la un ou putina sare suc de sfecla rosie suc de morcovi cacao 1/2 pachet margarina   Mod de preparare: Oul se freaca […]

Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara Ingrediente: 15 linguri de faina alba 1 pachet margarina 1 ou 3 linguri de smantana 3 linguri de zahar 1-2 kg mere scortisoara   Mod de preparare: Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana sj 1/3 din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina […]

Inghetata asortata cu zmeura

Inghetata asortata cu zmeura Ingrediente: 1 l smantana pentru frisca 6 oua 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat 300 g de zahar tos 250 ml frisca 500 g zmeura   Mod de preparare: Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si se lasa la frigider. Se […]

Caise in caramel de mandarine

Caise in caramel de mandarine

Caise in caramel de mandarine Ingrediente: 8-10 caise 80 g zahar 1 plic zahar vanilinat 6 mandarine (doar de sucul lor) 100 ml apa o mana de fulgi de migdale (prajite putin) Mod de preparare: Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua si se spala. Se storc cele sase mandarine, […]

Alune caju prajite

Alune caju prajite

Alune caju prajite Ingrediente: 375 g alune caju crude ulei pentru prajit 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 lingurita de chilli             Alunele caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care […]

Tartă cu migdale şi ciocolată

Tarta tripla cu visine

Tarta tripla cu visine Ingrediente: 3 pachete aluat de placinte 500 g visine 1/8 litri de suc de visine 1 lingura faina de porumb 500 ml smantana 50 g zahar 100 g zahar pudra 2 linguri gem de agrise 2 linguri de apa fierbinte   Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul si se intinde fiecare […]

Inghetata de fragi

Spuma de mure si fragi

Spuma de mure si fragi Ingrediente: 500 g fragi 75 g mure 150 ml sirop de trestie de zahar 3 foi de gelatina 350 ml frisca lichida 75 g zahar pudra menta   Mod de preparare: Se varsa frisca intr-o salatiera si se pune la rece, cu paletele mixerului. Se inmoaie foile de gelatina in […]

Inghetata napolitana

Inghetata de smochine si nectarine

Inghetata de smochine si nectarine Ingrediente: 80 g nectarine 80 g smochine uscate 50 ml lichior de ananas sau cocos 200 ciocolata menaj alba 200 ml smantana 4 galbenusuri 1/2 cana lapte 1/2 cana alune de padure sau nuci taiate si prajite usor   Mod de preparare: Se scot samburii smochinelor, care se inmoaie peste […]

Pancake cu fructe

Clatite americane cu zmeura

Clatite americane cu zmeura Ingrediente: 400 g faina 500 ml lapte 3 lingurite rase de praf de copt 1/2 lingurita rasa de bicarbonat un varf de cutit de sare 5 linguri de zahar zahar vanilinat 6 linguri ulei 2-3 cani zmeura zahar pudra, dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de […]

Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu biscuiti Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 180 g faina 1 plic praf de copt 3 linguri apa sau lapte 1 l lapte 150 g unt 3 pachetele de zahar vanilat 100 g zahar 4 linguri de rom 2 pachete de biscuiti: de ciocolata si de vanilie   Mod de preparare:   Pentru […]

Ciocolata cu biscuiti

Ciocolata cu biscuiti

Ciocolata cu biscuiti Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 11/2 pachet margarina 40 nuci prăjite si zdrobite (sau alune) 100 g cacao 3 pahare de vin cu zahăr 3/4 cană cu lapte (200-220 ml), arome după dorinţă (rom, coajă de portocala, vanilie)   Mod de preparare: Se amestecă cacaua cu zahărul, se toarnă laptele puţin câte […]

Tort de ingheţată cu zmeura

Tort de ingheţată cu zmeura

Tort de ingheţată cu zmeura Ingrediente : Pentru blat 4 ouă 1 gălbenuş 100 g zahăr sare 90 g făină 50 g amidon sau întăritor 11/2 linguriţă praf de copt Pentru îngheţată: 500 g zmeură 2 linguri suc de lămâie 180 g zahăr pudră 500 ml frişca 1 albuş sare în plus: 8 linguri gem […]

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara Ingrediente: 1 cană mijlocie sifon 1 cană mijlocie ulei 1 praf de copt făină cât cuprinde (aprox. 700 g) 1 kg mere 1 cană zahăr 1 praf scorţişoară zahăr vanilat zahăr pudră Mod de preparare: Se face o cocă nu prea tare din făină, sifon, ulei, praf de copt. Se […]

Chisel de fructe

Prajitura simpla

Prajitura simpla Ingrediente: 2 căni de făină (ceşti pentru ceai) 2 căni de zahăr pudră 2 căni nuci măcinate sau mac măcinat 2 ouă 1/2 l lapte 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă foarte bine toate ingredientele, se toarnă în tava unsă cu grăsime şi pudrată cu făină […]

Tort marshmallow

Tort marshmallow

Tort marshmallow Ingrediente: Pentru blat 80 g unt 1 linguriţă vanilie praf 200 g biscuiţi cu unt Pentru îngheţată: 10-15 mini-marshmallow 750 ml lapte 1/2 lămâie 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 5 linguri fulgi de ciocolată amăruie Pentru ornat 300 ml frişca 150 g glazură amăruie câteva mini-marshmallow Mod de preparare: […]

Tort cu iaurt şi căpşuni

Tort rapid

Tort rapid Ingrediente: 500 g pişcoturi o cutie compot de ananas 500 g frişca   Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular aranjăm un strat de pişcoturi stropite cu compotul de ananas. Peste pişcoturi punem bucăţele de ananas tăiate mărunt, apoi un rând de frişca. Se repetă straturile, până la terminarea ingredientelor. Deasupra se ornează […]

Dulceata de grapefruit

Dulceata de grapefruit

Dulceata de grapefruit din: grapefruit, zahar, lamaie Ingrediente: 1 kg grepfruit 1 kg zahăr 1-2 lămâi       Mod de preparare: Se spală foarte bine fructele. Se rad pe toată suprafaţa lucioasă. Se pune apă la fiert. Când clocoteşte, se pun fructele întregi şi se lasă să fiarbă câteva minute (se încearcă cu furculiţa […]

Biscuiţi de casă

Biscuiţi de casă

O reteta de biscuiti de casa din: oua, unt, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 4 ouă 125 g unt proaspăt 210 g făină 250 g zahăr pudră coaja rasă de la o lămâie 3 plicuri zahăr vanilat puţină sare Mod de preparare: Pentru înce­put, se pre­găteşte tava, se tapetează […]

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Prăjitură cu vişine si unt de cocos Ingrediente: Pentru aluat: 2 borcane vişine (a 720 ml) 250 g unt 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 6 ouă 350 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 linguri lapte Şi: 5 foiţe de gelatină 1 pachet bu­dincă de vanilie 500 ml lapte 3 linguri zahăr […]

Prajitura dulce cu ananas

Miniprăjitură cu cocos

Miniprăjitură cu cocos Ingrediente: 125 g ciocolată cu mentă 75 g glazură amăruie 150 g cremă de cocos 175 g unt 250 g zahăr 5 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g migdale măcinate 50-75 ml lapte 100 g fulgi cocos 3 linguri lichior cocos 1 -2 linguri dulceaţă gutui Mod […]

Prajitura cu crema de capsuni

Prajitura cu crema de capsuni

Prajitura cu crema de capsuni Pentru blatul de la bază: 4 ouă 80 g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat 100 g făină 100 g amidon alimentar 1 pachet praf de copt Pentru blatul de ciocolată: 100 g ciocolată rasă 4 ouă 125 g zahăr 3-4 linguri de apă fierbinte 100 g făină 100 g […]

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza

Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza Ingrediente: 2 oua 60 g zahar 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 40 g faina 10 g amidon 1 lingurita praf de copt 15 g praf de cacao 20 g unt moale Pentru crema: 50 g capsune 4 linguri lichior de portocale 7 foite […]

Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Tort de biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi 200 g unt 100 g zahăr 2 ouă 2 pahare cu cafea 2 linguri rom 250 g frişca 1 linguriţă nescafe Mod de preparare: Se bat albuşurile până se fac spumă, se freacă untul cu zahărul, aproximativ 10 minute, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează albuşurile spumă. Se […]

Brioşe cu mere şi crustă de nuci

Briose cu mere si migdale

Briose cu mere si migdale Ingrediente: 250 g faina 40 g migdale macinate 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat sare 1 ou 250 ml lapte batut 80 ml ulei 170 g zahar coaja rasa de lamaie vanilie 1 mar Mod de preparare: Amestecati faina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Bateti oul, […]

Tort cu brânză şi lămâie

Tort cu zmeura

Tort cu zmeura Ingrediente: 2 oua 160 g zahar 50 g faina 1 baton de vanilie 8 forte de gelatina 1/2 lamaie 250 g branza de vaci 130 ml lichiordeoua 2 albusuri 500 ml frisca 250 g zmeura Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180°C. Separati ouale. Bateti cele 2 albusuri cu 60 g zahar. […]

Fructe cu cremă de caise si ciocolată

Crema cu fructe

Crema cu fructe Ingrediente: 30 g amidon 80 g zahar 3 galbenusuri 250 ml lapte 1 pachet zahar vanilinat 125 ml frisca 500 g amestec de fructe Mod de preparare: Amestecati amidonul, 40 g zahar, galbenusurile si 125 ml lapte rece. Fierbeti restul de lapte, zahar si zaharul vanilinat si legati-l cu amidon. Lasati-l sa […]

Tort cu piersici si maracuja

Tort cu piersici si maracuja

Tort cu piersici si maracuja Ingrediente: Pentru blat: 150 g unt moale 170 g zahar 180 g faina 1 varf de cutit praf de copt Pentru crema: 1 kg piersici 5 foite de gelatina 350 g branza de vaci 350 ml frisca 3 pachete zahar vanilinat Pentru oglinda de fructe: 11/25 pachet glazura pentru tort […]

Prajitura fara zahar

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata Ingrediente: 3 ouă 250 zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină apă   Mod de preparare: Se bat bine gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr pudră, se adaugă făina şi câteva picături de apă, amestecând bine. Se opăresc două tablete de ciocolată, pentru glazură, iar restul se pune […]

Pudding cu banane si orez

Budinca de mandarina cu frisca

Budinca de mandarina cu frisca Ingrediente: 4 oua 400 ml lapte 150 g de zahar pudra 1/4 baton de vanilie 25 g de gelatina 3 portocale mici sau mandarine 3-4 linguri apa rece 250 g de frisca   Mod de preparare: Pentru inceput se prepara gelatina. Se tine in apa rece timp de 30 de […]

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata Ingrediente: 4 galbenusuri 100g zahar 400 ml lapte 100 g ciocolata amaruie 1/4 paharapS rece 25 g gelatinS un praf de sare 2 pahare frisca nebatuta Mod de preparare: Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 de minute si apoi se dizolva totul in 100 ml lapte clocotit. Se tine […]