Buseuri cu pui si marar

Gogosele cu iaurt

Gogosele cu iaurt Ingrediente: 600 g iaurt 3 ouă 1 pliculeţ cu praf de copt 50 g zahăr 500 g făină 5 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 plic cu zahăr pudră 1 linguriţă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu esenţă de rom sare ulei   Mod de preparare: Intr-un castron, bate bine iaurtul cu […]

Prune in sirop de rozmarin

Prăjitură cu prune coapte

Prăjitură cu prune coapte Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr 1 vârf de cuţit sare 2 ouă coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 200 g făină 1 kg prune coapte eventual puţin lapte 2 linguri pesmet 2 linguri zahar tos Mod de preparare: Puneţi într-un castron untul la temperatura […]

Tarta cu nuci

Tarte de nuci cu ananas

Tarte de nuci cu ananas Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g miere 200 g făină pentru prăjituri un plic de zahăr vanilat 50 g de nuci tocate fin Pentru cremă: 800 g ananas din compot sau fruct 40 ml brandy un litru de frişca 2 linguri de miere 50 g de nuci măcinate fin […]

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun Ingrediente: 200 g gem de prune 200 g nuca Pentru aluat: 1 ou 250 g margarina 250 g zahar 600 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară […]

Prăjitură de ciocolata cu alune de padure

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Prajitura cu ciocolata, alune si rom Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri de rom 150 g alune de pădure sau nuci unt pentru uns tava   Mod de preparare: Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se […]

Tort de fructe cu frisca si fructe

Tort de fructe cu frisca si fructe

Tort de fructe cu frisca si fructe Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe: ananas, kiwi, banane, stafide   Mod de preparare: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8 linguri faina si se […]

Crema de iaurt

Crema de iaurt

Crema de iaurt Ingrediente: 500 g iaurt 60 g miere 1 ciocolata menaj 2 oua   Mod de preparare: Toate se amesteca bine cu mixerul. Crema de iaurt       Pofta buna!

Şarlotă de vanilie

Sarlota cu nuca

Sarlota cu nuca Ingrediente: 1 l lapte 75 g faina 50 g miere 50 g cacao 250 g frisca 100 g nuci pisate   Mod de preparare: Fierbem la foc potrivit leptele in care am pus mierea, cacaua, faina si nucile. Cand s-a legat tumam in pahare si cand s-a racit o omam cu frisca. […]

Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Prajitura cu mac, branza dulce si caise Ingrediente: 375 g făină 180 ml lapte călduţ 20 g drojdie de bere o lingură de zahăr 70 g unt sare Pentru umplutură: 1 compot de caise 150 g mac 200 ml lapte dulce 4-5 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de scorţişoară 1 lingură de gem de caise […]

Chisel de fructe

Prăjitură cu lichior

Prăjitură cu lichior Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte Pentru blat 120 g unt 50 g ciocolată amăruie 7 ouă 150 g zahăr 120 g făină 30 gcacao sare Pentru cremă: 8 foi de gelatină 450 g iaurt 100 g zahăr 60 ml lichior de migdale 200 ml frişca   Mod de preparare: Bate untul […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata din: ciocolata, oua, unt, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar vanilat, visine confiate. Poate te intereseaza si: Prajitura cu visine si gem de gutui Prajitura cu crema de visine Prajitura pufoasa cu visine Ingrediente: 150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi […]

Frigarui de fructe

Friganele cu fructe

O reteta delicioasa de friganele cu fructe din: amestec fructe, franzela, oua, lapte, margarina si zahar pudra. Ingrediente: 500 g amestec de fructe 400 g franzelă 3 ouă 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Taie franzela în felii ceva mai groase, fără s-o cureţi de coajă. Trece […]

Tort cu crema

Tort cu crema

Tort cu crema Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt     Mod de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bat spumă albuşurile. Se pune zahărul, praful de copt, gălbenuşurile şi făina. Se pune compoziţia în forma unsă şi tapetată la cuptor. Când este gata se scoate […]

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Sarlota cu miere

Sarlota cu miere Ingrediente: 6-8 mere 175 g miere un ou 25 g faina 1/2 l lapte 1 praf vanilie 25 g zahar pudra   Mod de preparare: Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem […]

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata) 300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt zahar pudra sare   Mod de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face […]

Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper

Crema cu branza de vaci si fructe

Crema cu branza de vaci si fructe Ingrediente: 80 g miere, 50 g lapte 200 g branza de vaci 250 g fructe proaspete 50 g stafide   Mod de preparare: In mixer batem bine laptele, mierea si branza dulce de vaci. Adaugam apoi stafidele si fructele de sezon spalate, alese de samburi si bine scurse. […]

Mini-Cupcakes

Prajitura rapida cu frisca

Prajitura rapida cu frisca Ingrediente: 5 oua 5 linguri cu zahar 5 linguri cu pesmet 1 portocala mare rasa cu coaja cu tot pe razatoarea de mere 300 g frisca batuta sau 1 plic   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun pesmetul si albusurile batute spuma cu un varf lingurita […]

Desert cu mandarine

Mandarine gratinate

Mandarine gratinate Ingrediente: 1 mandarina 1 galbenus 1 lingurita apa 1 lingurita zahar   Mod de preparare: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o tava. Intr-un castron, bateti galbenusul cu apa timp de 1 – 2 minute. Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur-imprejurul fructelor. Dati la cuptor circa 10 minute.   Mandarine gratinate […]

Biscuiti cu pasta de mere coapte

Biscuiti cu pasta de mere coapte

Biscuiti cu pasta de mere coapte Ingrediente: 50 g biscuiti 2-3 mere coapte 1 lingurita de zahar pudra   Mod de preparare: Se paseaza merele coapte prin sita, se amesteca cu zaharul, se sfarama biscuitii si se amesteca cu pasta de mere. Se pun intr-o cana umeda, se indeasa ca sa capete forma canii. Se […]

Şarlotă cu brânză şi zmeură

Sarlota cu fructe si branza alba

Sarlota cu fructe si branza alba Ingrediente: 30 piscoturi de sampanie 50 g branza alba 100 g zahar pudra 1 pachet de zahar vanilat 100 g de coacaze negre 100 g afine 3 piersici 250 g de capsuni 2 pachetele de gelatina 500 ml de rom alb frunze de menta     Mod de preparare: […]

Prăjitură cu mere la tavă

Prajitura cu mere si migdale

Prajitura cu mere si migdale Ingrediente: Pentru aluat 250 ml lapte 60 g unt 1 mar mic 500 g faina 1 pachetel drojdie uscata 50 g zahar 1 varf de sare Pentru strat: 50 g unt 5 linguri zahar 100 ml frisca 4 linguri miere 300 g fulgi de migdale Umplutura: 1 kg mere 1 […]

Prajitura cu visine si Amaretto

Prajitura cu visine si Amaretto Ingrediente: Pentru aluat: 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 100 g zahar 1 varf de sare 150 ml lapte caldut 75 g unt moale 1 ou Pentru crema: 2 borcane visine (720 ml) 5 linguri Amaretto sau sirop de migdale 160 g zahar 20 g amidon 50 g unt […]

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos Ingrediente: 500 g iaurt 4 oua 200 g zahar 1 pachet de zahar vanilinat 125 g unt 500 g gris 1 pachet de praf de copt zeama unei lamai 125 g zahar 125 ml apa 2 linguri de nuca de cocos fulgi   Mod de preparare: Incalzesti untul […]

Cupcakes cu coacăze

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos din: oua, zahar, iaurt, scortisoara, praf de copt, fulgi de cocos, ananas, faina, vanilie, unt fulgi de cocos. Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite 1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom 400 g faina 2 lingurite praf de copt 50 g fulgi de […]

Melcisori cu nuca si smantana

Melcisori

Melcisori Ingrediente: 1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10 linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos sau nuca macinata   Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt, se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate […]

Desert cu branza dulce

Desert cu branza dulce

Desert cu branza dulce Ingrediente: 2 cani faina 2 cani branza de vaca 1 cana margarina 1 plic vanilie miere dupa gust putina coaja de lamaie sau portocala   Mod de preparare: Se amesteca margarina cu o cana cu branza de vaca pana capata consistent unei creme. Se adauga treptat faina inglobandu-se in aluat si […]

Baclava

Baclava

Baclava Ingrediente: 1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 […]

Budinca cu dovleac

Budinca cu dovleac

Budinca cu dovleac Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt scortJsoara 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul, scortisoara, praful de […]

Cheesecake vanilat

Prajitura cu branza de vaci si lamaie

Prajitura cu branza de vaci si lamaie Ingrediente: Pentru foaie: 2 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu ulei 6 linguri cu faina 1/2 cana cu iaurt sau smantana 1/2 lingurita cu bicarbonat stins in zeama de lamaie sare Pentru crema: 300 g branza de vaci 250 g zahar 1 plic cu zahar vanilat […]

Crema de nuci caju

Crema de nuci

 Crema de nuci Ingrediente: 50 g miez de nuca macinat 50 g frisca coaja de lamaie coaja de portocale gelatina zaharina   Mod de preparare: Gelatina se inmoaie o jumatate de ora intr-un ibric mic umplut cu apa rece, se pune apoi la foc mic, dar atentie, nu trebuie sa fiarba caci isi va pierde […]

Prajitura cu ciocolata si alune

Prajitura cu ciocolata si alune

Prajitura cu ciocolata si alune Ingrediente: 100gunt 150 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 2 oua 3 linguri cu cacao 125 g faina 1 plic cu praf de copt 50 g alune Pentru glazura: 4 linguri cu cacao 1 ceasca cu zahar pudra 1/2 lingurita cu ulei 4 linguri cu apa   Mod de […]