Prăjitură cu prune coapte

Printeaza

Prăjitură cu prune coapte

Prăjitură cu prune coapte

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 2 ouă
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 g făină
  • 1 kg prune coapte
  • eventual puţin lapte
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar tos

Mod de preparare:

Puneţi într-un castron untul la temperatura camerei, zahărul şi 1 vârf de cuţit de sare şi bateţi-le cu mixerul. Incorporaţi ouăle treptat. Amestecaţi coaja de lămâie cu praful de copt şi făina, încorporaţi-le în ames­tecul de mai sus si frământaţi un aluat.

Eventual, turnaţi şi puţin lapte în cazul în care aluatul devine prea tare.  Pu­neţi aluatul într-o formă de su­fleu (0,26 cm) şi nivelaţi-l.

Presăraţi-l cu pesmet. In­cingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi prunele, îndepărtaţi-le sâmburii, tăiaţi-le în două, apoi felioare, aşezaţi-le peste blat pe rotund şi coaceţi prăjitura 45-50 de minute.

Lăsaţi-o să se răcească în formă. înainte de servire, presăraţi-o cu zahăr tos.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.