Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Printeaza

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Ingrediente:

  • 375 g făină
  • 180 ml lapte călduţ
  • 20 g drojdie de bere
  • o lingură de zahăr
  • 70 g unt
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 compot de caise
  • 150 g mac
  • 200 ml lapte dulce
  • 4-5 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 1 lingură de gem de caise
  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră
  • migdale pentru ornat

 

Mod de preparare:

In laptele călduţ se dizolvă drojdia, zahărul şi o lingură de făină, şi se lasă deoparte, la crescut. Intr-un lighenaş cu 300 g făină cernută se pun maiaua crecutâ, un praf de sare şi untul înmuiat.

Se amestecă, apoi se trece aluatul pe o planşetă presărată cu 2 lin­guri de făină şi se frământă bine, până se obţine un aluat neted. Se acoperă şi se lasă la dospit o oră.

Caisele se scot din compot, se taie în jumătăţi şi se lasă la scurs. Macul se spală şi se fierbe în lapte cu 2-3 linguri de zahăr, până când se obţine o cremă.

Se lasă apoi să se răcească şi se amestecă uşor cu gemul de caise, un albuş bătut spumă şi scorţişoara. Brânza proaspătă se pasează cu 2 linguri de zahăr, un ou, un găl­benuş şi coaja de lămâie.

Aluatul cresut se întinde într-o foaie subţire şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pun jumătăţi de caise, compoziţia de brânză dulce şi macul şi se coace în cup­torul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.

Se lasă să se răcească şi se ornează cu migdale fin tăiate şi zahăr pudră.

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Prajitura cu mac, branza dulce si caise.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.