Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Printeaza

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Ingrediente:

  • 300 g ciocolată menaj
  • 125 g unt
  • 150 g zahăr
  • 6 ouă
  • 6 linguri de rom
  • 150 g alune de pădure sau nuci
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se răcească şi se mai amestecă din când în când.

Intr-un castron mare se bat spumă albuşurile cu 100 g zahăr, iar gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr, până când se topeşte tot zahărul.

Se amestecă uşor cele trei compoziţii (ciocolata topită, albuşurile şi gălbenuşurile), adăugând treptat şi alu­nele. Se aromează cu rom şi se toarnă într-o tavă mai mică tapetată cu hârtie de copt.

Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 de minute, apoi se reduce focul la minim şi se mai lasă la copt 10 minute.

 

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Prajitura cu ciocolata, alune si rom.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.