Inghetata asortata cu zmeura

Printeaza

Inghetata asortata cu zmeura

Inghetata asortata cu zmeura

Ingrediente:

  • 1 l smantana pentru frisca
  • 6 oua
  • 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • 300 g de zahar tos
  • 250 ml frisca
  • 500 g zmeura

 

Mod de preparare:

Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si se lasa la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.

Se adauga apoi zaharul in ploaie si vanilia si se mai bat pana se obtine o crema tare. Galbenusurile se pun unul cate unul pana se omogenizeaza.

Compozitia se separa in doua boluri pentru a se obtine inghetata de zmeura si cea de vanilie. La fel se procedeaza si cu frisca, pusa jumatate in vasul pentru inghetata de vanilie si cea­lalta jumatate in vasul pentru inghetata de zmeura.

Separat se face piu­reul de zmeura: se zdrobeste zmeura cu blenderul, se separa de samburi prin sita si se amesteca usor cu compozitia din bol. Cele doua compozitii se pun la congelator timp de 5 ore.

Se serveste impreuna cu fructe de zmeura, frisca si se orneaza cu frunze de menta.

Inghetata asortata cu zmeura

Inghetata asortata cu zmeura.jpg

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.