Prajitura cu crema de capsuni

Printeaza

Prajitura cu crema de capsuni

Prajitura cu crema de capsuni

Pentru blatul de la bază:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 pachet praf de copt

Pentru blatul de ciocolată:

  • 100 g ciocolată rasă
  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 3-4 linguri de apă fierbinte
  • 100 g făină
  • 100 g amidon
  • 1 lingură de cacao
  • 1 pachet praf de copt

Pentru umplutură:

  • 12 foi de gelatină
  • 750 g căpşuni
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 1 lingură de coajă rasă de lămâie
  • 100 ml vin alb dulce
  • 500 ml smântână pentru frişca
  • 225 g gem de căpşuni

Pentru ornat:

  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • frunzuliţe de menta

Mod de preparare:

Pentru primul aluat, se bat spumă albuşurile cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr, 2 linguri de apă caldă şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahă­rul.

Se amestecă cele două compoziţii, apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu amidonul si praful de copt. Se toarnă într-o tavă de 20×30 cm şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 de minute.

Pentru al doilea blat, se topeşte la cald ciocolata rasă, apoi se bat albuşurile cu 50 g de zahăr si gălbenuşurile cu restul de zahăr si apa fier­binte.

Se amestecă cele două compoziţii la care se adaugă mai întâi ciocolata topită şi după aceea făina cernută cu amidonul, praful de copt şi cacaua.

Se toarnă într-o tavă de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 15-20 de minute.

Pentru cremă, gelatina se pune la înmuiat în apă rece, iar căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Se aleg 18-20 de căpşuni pentru ornat, iar restul se pun într-un castron şi se pasează.

Se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi gelatina înmuiată dizolvată în vin. Se pune castronul deasupra unui vas cu apă caldă şi se ames­tecă până se topeşte zahărul şi se omogenizează.

Se lasă apoi să se răcească şi se amestecă uşor cu frişca bătută.

Primul blat se asază pe un platou şi se unge cu gem. Se acoperă cu blatul de ciocolată şi după aceea se pune în strat uniform crema de căpşuni.

Se lasă o oră la frigider, se taie bucăţi şi se ornează cu felii subţiri de căpşuni, zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.

Prajitura cu crema de capsuni

Prajitura cu crema de capsuni.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.