Tort cu zmeura

Printeaza

Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 160 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 baton de vanilie
  • 8 forte de gelatina
  • 1/2 lamaie
  • 250 g branza de vaci
  • 130 ml lichiordeoua
  • 2 albusuri
  • 500 ml frisca
  • 250 g zmeura

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180°C. Separati ouale. Bateti cele 2 albusuri cu 60 g zahar. Incor­porati si galbenusurile. Cerneti faina si adaugati-o si pe ea. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de su­fleu (0,26 cm) tapetata cu hartie pentru copt si coaceti-l 15-20 de minute.

Rasturnati blatul pe un fund de bucatarie si lasati-l sa se raceasca. Indepartati-i hartia pentru copt si asezati-l pe un platou pentru tort. Inchideti-l intr-un inel de tort.  Taiati batonul de vanilie in doua si scoateti-i miezul.

Inmuiati gelatina. Stoarceti lamaia. Bateti miezul de vanilie, branza scursa, lichiorul de oua si sucul de la­maie. Dizolvati gelatina si amestecati-o cu 2 linguri de branza.

Bateti separat 2 albusuri si frisca si adaugati peste fiecare cate o jumatate din cantitatea de zahar. Imediat ce incepe sa se inchege branza, adaugati frisca sf albusurile.

Intindeti crema peste blat si lasati tortul cca. 4 ore la rece.  Pregatiti zmeura, asezati-o peste tort si eventual glazurati.

Tort cu zmeura

Tort cu zmeura.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu pentru prieteni un tort cu zmeura. Sigur or sa fie incantati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.