Prajitura cu biscuiti

Printeaza

Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu biscuiti

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri apa sau lapte
  • 1 l lapte
  • 150 g unt
  • 3 pachetele de zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de rom
  • 2 pachete de biscuiti: de ciocolata si de vanilie

 

Mod de preparare:

 

Pentru inceput, se pregateste tava si se da drumul la cuptor la o tem­peratura de 180 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se fac ca o spuma, se adauga zaharul in ploaie, zaharul vanilat, galbenusurile, se stinge praful de copt in apa sau in zearna de la o lamaie si, la sfarsit, se adauga faina amestecandu-se incet ca sa nu se faca cocoloase.

Se modifica temperatura cuptonului cu 20 de grade mai puitin si se introduce tava in cuptor. Dupa ce s-a copit, se lasa la rece pe aragaz.

Se pun intr-un bol ingredirientele pentru crema si se amesteca incontinuu pe foc ca sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase. Se pune la rece si se amesteca din cand in cand.

Dupa ce s-a racit, crema se intinde peste foaie si pe deasupra ei se asaza biscuiti in asa fel incat sa semene cu o tabla de sah.

Prajitura se impacheteaza intr-o folie de aluminiu sau transparenta si se baga la frigider pentru 30 de minute.

Daca doriti, puteti sa o ornati cu ciocolata alba sau ciocolata topita la baie de aburi sau sa o aranjati asa pur si simplu pe platou.

Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu biscuiti.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.