Chisel de fructe

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

Mini-prăjitură cu fructe de pădure Ingrediente: Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină 2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr vanilinat 1 lingură suc de lămâie 1 […]

Prăjitură cu afine

Prăjitură cu afine

Prăjitură cu afine Ingrediente: Pentru blat 60 g unt 400 g făină 1 pachet drojdie uscată 100 g zahăr 1 vârf de sare 1 pachet zahăr vanilinat 150 ml lapte călduţ 1 ou 1 gălbenuş Pentru topping: 750 g afine 300 g smântână fermentată 3 gălbenuşuri 1 pachet zahăr vanilinat 75gzahăr 1 lingură suc de […]

Prajitura cu afine si crema de smantana

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan Ingrediente: Pentru aluat: 20 g drojdie 125 ml lapte 250 g făină 40 g zahăr sare 1 gălbenuş 30 g unt moale Pentru cremă: 200 g marţipan 500 ml lapte 1 pachet budincă de migdale 2 linguri zahăr 3 gălbenuşuri Pentru topping: 1,5 kg mere 4 […]

Tort cu cremă de zahar ars

Tort de crema de zahar ars

Tort de crema de zahar ars Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de cirese 100g nuci5 oua 5 linguri cu zahar pudra 5 linguri cu faina Pentru crema de zahar ars: 8 oua 8 linguri cu zahar 250 g zahar pentru caramel 1 l de lapte esenta de vanilie sare Preparare: Intr-o cratiţă înaltă caramelizează cele […]

Tarta cu fructe rosii

Tarte cu mascarpone si capsuni

Tarte cu mascarpone si capsuni Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 130gzahăr 1 pachet zahăr vanilat 150 g Făină 1 pachet cu praf de copt sare unt pentru uns formele Pentru umplutură: 500 g căpşuni 250 g mascarpone 5 linguri de lapte 75 g zahăr pudră vanilat 2 linguri de zahăr pudră pentru ornat Preparare: Pentru […]

Spumă de portocale

Spumă de portocale

Spumă de portocale Ingrediente: 6 portocale sucul de la 3 portocale 3 linguriţe coajă de portocală 240 g brânză albă moale 6 ouă 300 g zahăr 3 foi de gelatină mentă proaspătă Preparare: Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe […]

Prajitura cu fructe fara grasime

Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe Ingrediente: 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei cateva capsuni, boabe de struguri, rondele de ananas, kiwi 2-3 linguri cu sos caramel 1 plic cu gelatina pentru blat: 300g faina 200g unt 100g zahar 3 galbenusuri sare Preparare: Pentru blat, frământă făina cu zahărul, sare […]

Portocale in caramel

Portocale in caramel

Portocale in caramel Ingrediente: 4 portocale Pentru sos caramel: 100 g zahăr 1 lingură cu unt 250 g frişca bătută Preparare: Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi lasă să se topească, amestecând continuu. La sfârşit adaugă frişca bătută şi amestecă până se încorporează bine. […]

Tort cu marmeladă si crema

Deliciu cu cireşe

Deliciu cu cireşe Ingrediente: 500 g cireşe sirop de cireşe 500 g brânză de vaci 250 g mascarpone 100 ml frişca 5 ouă 80 g zahăr 50 g amidon 300 g făină 25 g cacao 200 g unt 100 g zahăr Preparare: Frământă făina cu cacaua, zahărul, untul şi un ou. Lasă la rece. Amestecă […]

Gris pargalit cu prune uscate

Budinca de gris cu cirese

Budinca de gris cu cirese Ingrediente: 300 g cireşe 300 griş 5 ouă 200 g zahăr 1,200 I tapte pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g unt 50 g pesmet Preparare: Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească. […]

Cum se prepara Banana Split

Banana split

Banana split din: banane, unt, ciocolata, frisca, inghetata de vanilie, capsuni.   Ingrediente: 2 banane 1 lingură cu unt 100 g ciocolată 200 g frişca 200 g îngheţată de vanilie câteva căpşuni   Mod de preparare: Curăţă bananele, taie-le pe jumătate şi lasă-le câteva minute, în unt topit, la foc mic. Ai grijă să nu […]

Desert cu capsuni

Buseuri cu frisca si capsuni

Buseuri cu frisca si capsuni Ingrediente: 6 oua 6 linguri de ulei 1 cana cu zahar 1 lingura cu sare 1 cana cu faina 2 pliculete zahar vanilat 1 pahar frisca esenta vanilie cateva capsuni Preparare: Intr-un castron, bate spumă 5 albuşuri cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă cele […]

retete

Cuib aromat

Cuib aromat Ingrediente: 1 kg biscuiti 500 g zahar 200 g margarina esenta de rom 2 portocale 1 borcan de dulceata de portocale Preparare: Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul unui sucitor sau cu o sticlă. Separat, pregăteşte un sirop din zahăr, margarina, rom şi puţină apă. Lasă pe foc până se leagă bine. Toarnă siropul peste […]

Minitarte cu căpşuni

Minitarte cu căpşuni

Minitarte cu căpşuni Ingrediente: 400 g căpşuni Pentru aluat: 200 g făină 140 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri Pentru cremă: 500 ml lapte 140 g zahăr 4 gălbenuşuri 50 g făină 100 g frişca bătută Preparare: Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frământă un aluat şi lasă la rece. îmbracă miniformele de tartă […]

Prajitura cu albus

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe din: cirese, oua, zahar, frisca, faina, margarina, oua. Ingrediente: 300 g cireşe 4 ouă 2/3 cană cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 200 ml frişca lichidă 6 linguri cu făina Pentru aluat: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarina 2 oua Preparare: Freacă margarina cu zahărul. Adaugă ouăle […]

Chec cu ghimbir cristalizat

Chec cu mere

Chec cu mere Ingrediente: 150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle […]

Piramide dulci

Piramide dulci Ingrediente: 400 g biscuiţi cu unt 300 g unt 300 g ciocolată neagră 150 g fulgi de porumb două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom două linguri de nucă măcinată 50 g alune o portocală mentă Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri […]

Desert cu orez şi frişca

Desert cu orez şi frişca

Desert cu orez şi frişca Ingrediente: 300 ml frişca 300 g orez 350 g zahăr tos 1,5 litri de lapte dulce 80 g alune zahăr vanilinat o portocală un vârf de cuţit de sare esenţă de vanilie pudră de scorţişoară sirop de căpşuni topping de căpşuni fructe din compot Preparare: Orezul se spală în apă […]

Frecătei cu mere

Mere cu cremă de branză

Mere cu cremă de branză Ingrediente: 800 g mere 500 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai 100 g miezuri de nucă 100 g zahăr tos zahăr vanilinat 50 g dulceaţă de cireşe 100 g unt o lămâie o lingură de pudră de scorţişoară două cuişoare zahăr pudră Preparare: Brânza de vaci se […]

Banuti ciobanesti

Bănuţi de ciocolată cu fistic

Bănuţi de ciocolată cu fistic din: ciocolata neagra, unt, esenta de rom, fistic, migdale, ananas, caise confiate, lichior de ciocolata, menta.   Ingrediente: 500 g ciocolată neagră de menaj 200 g unt fără sare esenţă de rom 100 g fistic 50 g migdale 50 g ananas confiat 50 g caise confiate două linguri de lichior […]

Cremă de zahăr ars cu ananas

Cremă de zahăr ars cu ananas

Cremă de zahăr ars cu ananas Ingrediente: 8 ouă 450 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de lapte dulce 100 g ananas confiat două linguri de făină mentă verde Preparare: Intr-o cratiţă se pun la topit 250 g zahăr tos. Când este gata, se roteşte cratiţa, în aşa fel încât zahărul […]

Tort cu cireşe şi zahăr brun

Tort cu cireşe şi zahăr brun

Tort cu cireşe şi zahăr brun Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr brum 100 g unt 250 g făină o jumătate de pliculeţ cu praf de copt 50 g miezuri de nucă 200 g cireşe 200 g ciocolată neagră două linguri de cacao un vîrf de cuţit de sare o lămîie rahat fistic Preparare: Lămîia […]

Ruladă de biscuiţi cu rahat

Ruladă de biscuiţi cu rahat Ingrediente: 500 g biscuiţi cu cacao 500 g biscuiţi albi 500 g zahăr tos 200 g unt 500 g rahat colorat 150 g miezuri de nucă 500 ml apă o sticluţă de esenţă de rom pudră de cacao 100 g ciiocolată neagră nucă de cocos frişca căpşune Preparare: Biscuiţii se […]

Ruladă cu mac

Ruladă cu mac

Ruladă cu mac Ingrediente: un kilogram de făină 50 g drojdie 500 ml lapte dulce 200 g unt 5 ouă 250 g zahăr tos o lămîie o portocală un linguriţă rasă de sare o sticluţă esenţă de nom gem de căpşune 100 g mac miezuri nucă alune Preparare: Intr-un ibiric se încălzeşte laptele, se adaugă […]

Minitarte cu cafea

Minitarte cu cafea

Minitarte cu cafea Ingrediente: 400 g făină 130 g zahăr tos două linguri cu miere 200 ml lapte 200 g dovleac sare 100 g migdale două ouă un pliculeţ cu praf de copt cafea granulată ghimbir ras pudră de scorţişoară unt suc de lămâie zahăr pudră Preparare: Migdalele se sfărâmă sau se macină şi se […]

Tort de frişca cu ananas

Tort de frişca cu ananas

Tort de frişca cu ananas Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr tos 250 g făină 200 ml apă praf de copt 400 ml iaurt gras un litru frişca 20 g gelatină două conserve de compot de ananas 10 g migdale zahăr vanilinat cacao sare topping de portocale topping de căpşune unt Preparare: Ouăle se amestecă […]

Goffre cu afine

Goffre cu afine

Goffre cu afine Ingrediente: 200 g unt 275 ml lapte bătut 100 ml lapte dulce 200 g zahăr tos 3 ouă 250 g făină 250 ml frişca 5 g gelatină două linguri de cafea granulată 100 g afine 50 g fistic jumătate de pliculeţ praf de copt sare cremă de cafea Preparare: Gălbenuşurile se mixează […]

Minitarte cu portocale

Minitarte cu portocale

Minitarte cu portocale Ingrediente: 250 g unt 200 g zahăr tos 4 ouă 3 portocale 100 g ciocolată albă două pliculeţe zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare 500 g făină un pliculeţ de praf de copt un borcan cu gem de portocale 50 g fulgi de cocos Preparare: Intr-un bol mai mare se […]

Mini-tarte cu mere şi migdale

Tarte cu mere

Tarte cu mere Ingrediente: 370 g făină bicarbonat de sodiu pudră de cuişoare 100 g brînză de vaci 250 ml lapte bătut 125 g zahăr tos 50 g unt două ouă două mere sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat suc de lămîie sos de vanilie frişca Preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi […]

Prajitura dulce cu ananas

Prăjitură cu cocos

Prăjitură cu cocos Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos sare 15 g gelatină 180 g făină 50 g amidon o conservă ananas 300 ml frişca o nucă de cocos praf de copt 100 g migdale 100 ml cafea preparată mentă coajă de portocală confiată Preparare: Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos […]

Biscuiti aromati cu migdale

Biscuiţi cu migdale si alune

Biscuiţi cu migdale si alune Ingrediente: 300 g migdale 100 g alune de pădure 4 pere 275 g făină 250 g unt două linguriţe şi jumătate pudră de scorţişoară 250 g zahăr tos două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat sare un pliculeţ praf de copt dulceaţă de pere Preparare: Alunele de pădure şi migdalele se […]

Pachetele dulci

Pachetele dulci

Pachetele dulci Ingrediente: 550 g făină 175 ml apă 15 g drojdie 50 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă un borcan gem de portocale 200 g miezuri de nucă zahăr vanilinat sare un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară o linguriţă de cuişoare fructe de sezon frişca Preparare: Drojdia se dizolvă în […]