Spumă de portocale

Printeaza

Spumă de portocale

Spumă de portocale

Ingrediente:

  • 6 portocale
  • sucul de la 3 portocale
  • 3 linguriţe coajă de portocală
  • 240 g brânză albă moale
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 3 foi de gelatină
  • mentă proaspătă

Preparare:

Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe foc, amestecând continuu.

Lasă la răcit până devine călduţă. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă brânza albă şi sucul de portocale călduţ. Amestecă bine. Bate albuşurile până devin zăpadă şi încorporează-le delicat în preparat.

Dă deoparte. Curăţă portocalele de coajă. Taie miezul în patru cu un cuţit şi îndepărtează pieliţa albă. Pune feliile în 6 cupe, de-a lungul pereţilor cupelor.

Repartizează spuma de portocale deasupra şi dă-o la rece 1 oră. Decorează cu coaja de portocală şi frunzele de mentă în momentul servirii.

Spumă de portocale

Spuma de portocale.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Va dezvalui reteta sotiei de crema/spuma de portocale.

    Ingrediente:

    3 portocale, 4 oua, 4 linguri de zahar, coaja de la o lamaie, coaja de la doua portocale, gelatina

    Mod de preparare:

    Se freaca galbenusurile cu zaharul, zeama de la doua portocale,coaja de lamaie si de portocale. Se adauga albusurile spuma si gelatina dizolvata intr-o lingura de apa.

    Se bat impreuna in baia de apa pana se ingroasa. Se aseaza si se serveste in cupe,cu frisca deasupra si cu bucati de portocala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.