Portocale in caramel

Printeaza

Portocale in caramel

Portocale in caramel

Ingrediente:

  • 4 portocale

Pentru sos caramel:

  • 100 g zahăr
  • 1 lingură cu unt
  • 250 g frişca bătută

Preparare:

Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi lasă să se topească, amestecând continuu.

La sfârşit adaugă frişca bătută şi amestecă până se încorporează bine. Lasă să se răcească puţin, după care toarnă treptat peste jumătăţile de portocală.

Serveşte numai după ce sosul caramel s-a răcit complet.

In loc de sos caramel poţi să foloseşti sos de ciocolată. Topeşte 100 g ciocolată şi amestec-o cu 1 lingură cu unt.

Portocale in caramel

Portocale in caramel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata interesant desertul asta cu portocale. Merita sa-l probez.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.