Prăjitură cu afine
PrinteazaPrăjitură cu afine
Ingrediente:
Pentru blat
- 60 g unt
- 400 g făină
- 1 pachet drojdie uscată
- 100 g zahăr
- 1 vârf de sare
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 150 ml lapte călduţ
- 1 ou
- 1 gălbenuş
Pentru topping:
- 750 g afine
- 300 g smântână fermentată
- 3 gălbenuşuri
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 75gzahăr
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguriţe amidon
- 1-2 linguri zahăr pudră
Preparare:
Topiţi untul într-un vas la foc mic, turnaţi-l apoi cu restul ingredientelor pentru blat într-un castron şi amestecaţi totul cu mixerul, până obţineţi un aluat moale.
Acoperiţi-l cu un şervet de bucătărie şi lăsaţi-l la un loc cald cea. o oră să crească. Frământaţi aluatul cu mâinile presărate cu făină. Ungeţi cu grăsime o tavă cu marginea înaltă şi întindeţi aluatul în aceasta. Acoperiţi prăjitura şi lăsaţi-o încă 30 de minute să crească.
Incingeţi cuptorul la 190°C. Alegeţi afinele pregătite şi presăraţi-le pe aluat. Amestecaţi smântână, gălbenuşurile, zahărul vanilat, zahărul, sucul de lămâie şi amidonul.
Intindeţi amestecul peste fructe. Coaceţi prăjitura 30-35 de minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. După aceea, lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie, înainte de servire, tăiaţi prăjitura în 20 de bucăţi şi presăraţi-o cu zahăr pudră.
Prăjitură cu afine
Poftă bună!
Chiar as face si eu o prajitura cu afine.