Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel

Printeaza

Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel

Ingrediente:Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel

  • măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare
  • 2 linguri untură
  • 11/2 pahar orez
  • 2 cepe
  • 3 pahare apă
  • sare
  • 1/2 lin­guriţă piper

 

Mod de preparare:

Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare şi se spală din nou. Apoi se taie în bucăţi mici.

Tot astfel se taie inima, ficatul, plămînii şi rinichii (spălaţi şi curăţaţi de grăsimea din interior). Se pune totul într-o cratiţă la fiert,împreună cu o ceapă tăiată foarte mărunt, sarea, piperulşi apa.

Cînd începe să clocotească, se spumeazăşi se adaugă orezul spălat şi uşor prăjit în untură.

După ce dă un clocot,două, se dă la cuptor şi se lasă pînă ce orezul este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.