Specialitati: Haggis

Printeaza

Haggis este o mâncare tradiţională, servită deseori cu ocazia unor mese festive. Ea are o semnificaţie deosebită pentru scoţienii de pretutindeni.

Originile sale sunt străvechi. Haggis îşi datorează existenţa faptului că ingredientele principale, diverse măruntaie de miel şi de berbec, sunt perisabile şi necesită o preparare imediată.

Iniţial, măruntaiele se conservau prin sărare, fiind apoi împachetate în stomac de oaie şi fierte. în acest fel, ele rămâneau comestibile mai mult timp.

Haggis este savurat aproape în exclusivitate de scoţieni, cu un soi de mândrie naţională. Aceasta se datorează nu în ultimul rând faptului că poetul Robert Burns a lăudat mâncarea ca fiind „o mare realizare din specia budincilor”.

Ziua lui Robert Burns (25 ianuarie) este omagiată de scoţieni cu haggis, cu un cimpoier si una sau două înghiţituri de whisky scoţian. Stomacul de oaie se umple, în afară de măruntaie (plămâni, inimă şi ficat), cu făină de ovăz, untură, supă de carne şi câteva condimente.

Untura rotunjeşte gustul mâncării, iar făina de ovăz o face mai consistentă.

 

Haggis

Haggis

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/tag/maruntaie-de-miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.