Reteta zilei: Pui cu sote de legume si sos

Printeaza

Pui cu sote de legume si sos din: pui, ulei demasline, dovlecei, morcovi, ardei gras, unt de migdale, nuca de cocos, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, ulei de susan, seminte de susan.

 

Ingrediente: Pui cu sote de legume si sos

  • 1 piept de pui
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 dovlecei maruntiti
  • 2 morcovi mărunțiți
  • 2 ardei grasi felii subțiri
  • 1/4 cană unt de migdale
  • 4 linguri nucă de cocos
  • 1 1/2 linguri suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi mărunțit
  • 1 lingură de ghimbir
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1/8 lingurita sare
  • semințe de susan, pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, încălziți 1/2 din uleiul de măsline la foc mediu-înalt.

Adăugați puiul și gătiți aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.

Scoateți puiul din tigaie pentru a se odihni.

Pui cu sote de legume si sos

Între timp, pregătiți sosul. Într-un bol mic, amestecați împreună untul de migdale, nucă de cocos, sucul de lime, usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan și sarea.

Când puiul este gata, adăugați restul uleiului de măsline în aceeași tigaie.

Adăugați dovleceii, morcovii și ardeii tăiați. Gătiti aproximativ 4 minute, amestecând ocazional.

Pui cu sote de legume si sos

Tăiați puiul în cuburi si adăugați-le la legume.

Adaugati sosul si amestecati usor.

Presarati cu semințe de susan și serviti.

Pui cu sote de legume si sos

Pui cu sote de legume si sos

Pui cu sote de legume si sos

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.