Biscuiţi cu migdale si alune

Printeaza

Biscuiţi cu migdale si alune

Biscuiţi cu migdale si alune

Ingrediente:

  • 300 g migdale
  • 100 g alune de pădure
  • 4 pere
  • 275 g făină
  • 250 g unt
  • două linguriţe şi jumătate pudră de scorţişoară
  • 250 g zahăr tos
  • două ouă
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • sare
  • un pliculeţ praf de copt
  • dulceaţă de pere

Preparare:

Alunele de pădure şi migdalele se pun într-un bol şi se mixează cu un blender. Intr-un vas mai mare se pun ouăle, zahărul tos şi zahărul vanilat.

Se adaugă un praf de sare, se mixează până când îşi dublează volumul, apoi se presară pudra de scorţişoară.

Untul se topeşte la foc mic, se lasă să se răcească, apoi se toarnă peste ouăle mixate împreună cu praful de copt. Se adaugă apoi alunele şi migdalele tocate.

Se adaugă făina cernută, se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare şi se lasă să se odihnească 10 minute la rece.

Se întinde o foaie subţire, se decupează biscuiţii cu o formă specială sau cu un cuţit, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cutorul încins.

Se coc 15-20 de minute la foc potrivit, se scot şi se lasă să se răcească. Se servesc calzi sau reci, cu dulceaţă de pere.

Biscuiţi cu migdale si alune

Biscuiţi cu migdale si alune.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.