Banana split

Printeaza

Banana split din: banane, unt, ciocolata, frisca, inghetata de vanilie, capsuni.

 

Ingrediente:

  • 2 banane
  • 1 lingură cu unt
  • 100 g ciocolată
  • 200 g frişca
  • 200 g îngheţată de vanilie
  • câteva căpşuni

 

Mod de preparare:

Curăţă bananele, taie-le pe jumătate şi lasă-le câteva minute, în unt topit, la foc mic. Ai grijă să nu se prăjească.

Aşază apoi jumătăţile de banane pe 2 farfurii. în mijloc pune câteva linguri cu îngheţată şi căpşunile spălate şi tăiate în bucăţi mai mari.

Pentru a fi şi mai delicioase, topeşte ciocolata şi stropeşte cu ea bananele şi îngheţata.

Banana split

Banana split cu biscuiti

Banana split cu biscuiti

Banana split cu biscuiti din: biscuiti, crema de branza, unt, iaurt, vanilie, banane, ananas, zahar, gelatina. Ingrediente: 240 g biscuiţi digestivi 400 g cremă de brânză 50 g unt topit 250 g iaurt cremos de banane miezul de la o păstaie de vanilie 50 g zahăr pudră 3-4 banane bine coapte o conservă de ananas […]

 

Milkshake cu banane si capsuni

Milkshake cu banane si capsuni din: capsuni, banane, miere, lapte de cocos. Ingrediente: 300 g căpşuni 2 banane 40 g miere 100 ml lapte de cocos 1 lingură de polen   Mod de preparare: Se mixează cu ajutorul blenderului vertical 300 g căpşuni (spălate şi curăţate), 2 banane (200 g), 40 g miere, 100 ml […]

Mere la cuptor cu banane

Mere la cuptor cu banane

Mere la cuptor cu banane din: mere, banane, migdale, curmale, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere 2-3 banane 50 g migdale măcinate 50 g curmale fără sâmburi, tăiate mărunt scorţişoară   Mod de preparare: Speli merele şi le scoţi o parte din miez şi caseta seminţelor, păstrându-le însă baza întreagă, ca să nu curgă umplutura. Laşi merele […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Banana split in variant mea 🙂

    Ingrediente:

    2 banane
    4 linguri de zahar
    1 cub de unt
    25 ml whiskey
    inghetata de vanilie
    fructe de sezon
    sos de ciocolata

    Mod de preparare:

    Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate in jumatate pe lungime si le sotam un pic.

    Cand e aproape gata punem whiskey-ul si le flambam.

    Le servim pe platou alaturi de inghetata de vanilie si decor fructe de sezon si sos de ciocolata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.