Pachetele dulci

Printeaza

Pachetele dulci

Pachetele dulci

Ingrediente:

  • 550 g făină
  • 175 ml apă
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • un borcan gem de portocale
  • 200 g miezuri de nucă
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară
  • o linguriţă de cuişoare
  • fructe de sezon
  • frişca

Preparare:

Drojdia se dizolvă în apă călduţă, se amestecă bine cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi un vârf de cuţit de sare.

Se adaugă untul topit şi răcit, două ouă, pudra de scorţişoară şi făina. Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru o oră.

Miezurile de nucă se macină, se amestecă bine cu gemul de portocale şi cuişoarele pisate.

Se întinde o foaie subţire de aluat, se taie în rondele mai mari cu un pahar, se pune la mijloc compoziţia şi se adună aluatul dându-i formă de punguţă.

Se aşază punguţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduc în cuptor şi se coc timp de 30-45 de minute la foc mediu, având grijă să nu se ardă.

Se scot din tavă şi se lasă la răcit timp de cinci minute.

Pachetele dulci

Pachetele dulci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.