Chec cu mere

Printeaza

Chec cu mere

Chec cu mere

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 190 g zahăr
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 700 g mere dulci-acrişoare
  • 1 lingură zahăr pudră

Preparare:

Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle pe rând şi continuaţi să amestecaţi bine cu mixerul.

La final,adăugaţi făina şi praful de copt şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Incingeţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în două, îndepărtaţi-le seminţele şi crestaţi-le pe spate de mai multe ori cu un cuţit.

Aşezaţi aluatul într-o formă de sufleu (0,26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt şi uniformizaţi-l.  Aşezaţi merele cu partea crestată în sus şi presăraţi-le cu restul de zahăr.

Coaceţi prăjitura circa 45 de minute, apoi scoate-ţi-o din cuptor. Aşezaţi-o pe un fund de bucătărie şi lăsaţi-o să se răcească. Presăraţi-o cu zahăr pudră, tăiaţi-o şi serviţi-o.

Chec cu mere

Chec cu mere.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Va ofer o reteta buna de chec aperitiv.

    Ingrediente:

    250 g ciuperci
    2 cepe
    2 linguri ulei
    200 g cascaval
    3 oua
    1 lingura faina
    2 legaturi de verdeata
    1 lingura unt
    1 lingura pesmet pentru tava
    sare
    piper

    Mod de preparare:

    Pentru inceput trebuie sa speli si sa cureti ciupercile si ceapa. Pasul urmator consta in taierea ciupercilor in felii si in maruntirea cepei. Apoi, le pui intr-un vas in care le calesti in ulei, dupa care stingi focul si le lasi sa se raceasca.

    Intr-un alt recipient, razi cascavalul si il amesteci cu 2 oua batute, iar verdeata o toci marunt. Dupa ce s-au racit ciupercile le amesteci cu verdeata, cascavul si faina.

    Presari peste ele sare si piper si, intreaga compozitie rezultata, o torni intr-o tava de cozonac pe care, in prealabil, ai uns-o cu unt si ai tapetat-o cu pesmet.

    Oul ramas il bati cu putina sare si il pui pe deasupra compozitiei din tava. In final, pui checul la cuptor pentru circa 25 de minute.

    Dupa ce este gata il lasi sa se raceasca si apoi il tai felii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.