Inghetata de smochine si nectarine

Printeaza

Inghetata de smochine si nectarine

Inghetata de smochine si nectarine

Ingrediente:

  • 80 g nectarine
  • 80 g smochine uscate
  • 50 ml lichior de ananas sau cocos
  • 200 ciocolata menaj alba
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana alune de padure sau nuci taiate si prajite usor

 

Mod de preparare:

Se scot samburii smochinelor, care se inmoaie peste noapte in lichior. Ciocolata si smantana se amesteca la bain-marie si se racesc.

Galbenusurile si laptele se bat usor, la bain-marie, timp de sase minute, pana se albesc. Acest amestec se toarna peste ciocolata, iar apoi se adauga nectarinele si smochinele taiate marunt.

Se da totul la congelator si se lasa de pe o zi pe alta. Pentru a obtine o inghetata fara ace de gheata, trebuie sa scoateti periodic vasul din congelator, o data la 20-30 de minute, si sa amestecati bine inghetata, spargand acele deja formate.

Inghetata de smochine si nectarine

Inghetata de smochine si nectarine.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.