Caise in caramel de mandarine

Printeaza

Caise in caramel de mandarine

Caise in caramel de mandarine

Ingrediente:

  • 8-10 caise
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 6 mandarine (doar de sucul lor)
  • 100 ml apa
  • o mana de fulgi de migdale (prajite putin)

Mod de preparare:

Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua si se spala. Se storc cele sase mandarine, iar sucul se strecoara de eventualii samburi.

Intr-o tigaie, se topesc la foc mic, untul, zaharul si zaharul vanilinat, iar dupa cinci minute (cand amestecul devine usor auriu), se pun peste jumatatile de caise.

Caisele se intorc, periodic, de pe o parte pe alta si peste ele se toarna, din cand in cand, sucul de mandarine. Se tine totul pe foc pana se patrund complet fructele, apoi se scot pe o farfurie.

In sucul ramas in tigaie se pun 100 ml apa, amestecandu-se totul cu o lingura de lemn, pana la dizolvarea completa a zaharului si obtinerea unui sos auriu (5 minute la foe mic).

Cand caramelul incepe sa fiarba, se da la o parte si se toarna peste caise. Se presara peste ele fulgi de migdale.

Caise in caramel de mandarine

Caise in caramel de mandarine.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.