Tort dobos

Tort dobos

Tort dobos: oua, zahar, faina, zahar vanilat, unt, oua, cacao, unt. Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt Ingrediente  crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt Ingrediente glazura: 75 g zahar   Mod de preparare: Treci zaharul si zaharul va­nilat […]

Projitura mimoza

Prajitura mimoza

Prajitura mimoza din: unt, ou, zahar, miere, lapte, faina, praf de copt, lapte, unt, zahar pudra, ciocolata menaj. Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar […]

Choux a la creme

Choux a la creme

Choux a la creme din: apa, unt, zahar, faina, oua, sare, grasime, frisca, lapte, vanilie. Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita unt. […]

Tort de ciocolată albă, cu pară aromată şi cremă de brânză

Tort cu castane si ananas

Tort cu castane si ananas din: compot de ananas, smantana, oua, gelatina, zahar pudra, rom, piscoturi, piure de castane, fructe confiate. Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de za­har pudra 5 cl de rom 15 piscoturi de sampanie 150 g […]

Fantezie cu bezea

Fantezie cu bezea

Fantezie cu bezea din: ciocolata menaj, lapte, blaturi de bezea, smantana, oua, zahar pudra, portocale. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale confiate   Mod de preparare: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua […]

Prajitura Vassilopita

Tort bradut

Tort bradut din: unt, zahar, oua, cacao, smantana, budinca de cacao. Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic zahar vanilat   Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina […]

Portofele fine cu ciocolata

Portofele cu ciocolata

Portofele cu ciocolata din: ciocolata, oua, zahar, faina, unt, ulei, drojdie de bere, lapte. Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte   Mod de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. […]

Muşuroi de furnici

Muşuroi de furnici (desert)

Muşuroi de furnici din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, unt, grasime, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, fructe proaspete. Poate te intereseaza si: Prajitura cu capsuni si aluat sfaramicios Prajitura cu caise si merisoare Prajitura cu mere si esenta de vanilie   Ingrediente: 160 g zahăr 170 g făină 8 ouă 1 zahăr vanilat Umplutură: 120 […]

Stea cu ciocolata si lichior de oua

Stea cu ciocolata si lichior

Stea cu ciocolata si lichior din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, migdale, zahar vanilat, gelatina, lichior de oua, zahar pudra, fistic, ciocolata. Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6 linguri lichior […]

Chec cu mac si vanilie

Chec cu mac

Chec cu mac din: unt, zahar, seminte de mac, faina, oua, vanilie, lamaie, scortisoara, rom, zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de lamaie 1 lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom […]

Tort aromat cu ananas si căpşune

Tort cu ananas si migdale

Tort cu ananas si migdale din: ananas, zahar, faina, oua, unt, drojdie, migdale. Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pen­tru tavă 1/2 pachet de drojdie 50 g migdale fără coajă   Mod de preparare: Se […]

Fantezie cu fructe

Fantezie cu fructe

Fantezie cu fructe din: aluat, frisca, fructe, intaritor frisca, zahar, ciocolata. Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie 1 cană frişcă (250 ml) fructe proaspete (căpşuni, zmeură, piersici, struguri) 1 întăritor de frişcă 3 linguri zahăr 2 ciocolate mici   Mod de preparare: Se întind trei felii de aluat, de circa 5 cm diametru. Se taie […]

Praline cu ciocolata si alune

Coroană de praline

Coroană de praline din:, unt, zahar, migdale, crema de vanilie, lapte, caise, frisca, portocala, Grand Marnier. Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier   Mod […]

Parfait de banane şi alune de pădure caramelizate

Parfait cu blat de tort

Parfait cu blat de tort din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, apa, sare, pasta de macese, lamaie, zahar vanilinat, praf de copt, unt. Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o lămâie o […]

Pere in vin rosu

Pere in vin rosu

Pere in vin rosu din: pere, vin, apa, scortisoara, zahar, piper, anason, cuisoare, branza cu mucegai, miez de nuca, unt, amidon, salata verde. Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă de anason 400 g brânză […]

Tort cu afine si blat de pandişpan

Tort cu afine si blat de pandişpan

Tort cu afine si blat de pandişpan din: frisca, gelatina, lapte, iaurt, zahar vanilat, blat de pandispn, afine. Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte 400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5 kg afine   Mod de preparare: Se înmoaie […]

Banane cu ghimbir si sos cointreau

Banane cu ghimbir si sos cointreau

Banane cu ghimbir si sos cointreau din: banane, prune rosii, ghimbir, suc de portocale, cointreau, gelatina, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, smantana, ciocolata. Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o lin­guriţă de gelatină pudră sau o foaie […]

Fursecuri

Fursecuri

Fursecuri din: faina, unt, zahar pudra, oua, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1 pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta   Mod de preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile […]

Tarte cu gem de mure

Tarte cu gem de mure

Tarte cu gem de mure din: faina, unt, smantana, zahar, oua, praf de copt, sare, esenta de migdale, gem de mure, pasta de macese, rozmarin, lapte batut, iaurt gras. Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale […]

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon din: foi de placinta, unt, migdale, fistic, nuca, zahar, miere, apa, scortisoara, zahar vanilinat, esenta de lamaie, apa de trandafiri, frisca, fructe. Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos […]

Trufe cu ciocolata si mascarpone

Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata din: ciocolata, zahar, unt, cacao, cafea. Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky)   Mod de preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pa­na se albesc. Adaugi untul la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata […]

Potcoave (desert)

Potcoave (desert) din: biscuiti, nuci, cacao, zaha, rom, lamaie, albus, bombonele. Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri ca­cao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru ornament   Mod de preparare: Treci prin masina […]

Sufle aromat de mere

Sufleu de mere cu gris

Sufleu de mere cu gris din: gris, lapte, zahar, unt, sare, lamaie, mere, scortisoara, galbenus. Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2 galbenusuri 1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar   Mod de preparare: […]

Salată de portocale cu dovleac

Portocale in aluat de clatite

Portocale in aluat de clatite din: portocale, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie   Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare   Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja galbena si de […]

Sarlota de ciocolata cu smantana

Sarlota de ciocolata cu smantana

Sarlota de ciocolata din: zahar pudra, unt, ciocolata, zahar vanilat, nuci, lamaie, ciocolata, smantana. Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetete zahar vanilat 100 g  migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, […]

Panna cotta de lămaie cu sos de zmeură

Panna cotta cu pere caramel

Panna cotta cu pere caramel din: suc de lamaie, zahar, vanilie, rozmarin, frisca, mascarpone, gelatina, pere, unt, vin, scortisoara. Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vani­lie 1 crenguţă mică de rozma­rin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin […]

Tort cu mure

Tort cu mure

Tort cu mure din: aluat, galbenus, migdale, lapte, vanilie, miere, frisca, mure, zahar. Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta […]

Spumă de ciocolată albă cu sos de mentă

Spuma de ciocolata alba

Spuma de ciocolata alba din: ciocolata, frisca, albus, zahar, fistic, alune sau nuci. Ingrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate   Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se topeasca in […]

Mere prajite

Mere prajite

Mere prajite din: oua, zahar pudra, smantana, faina, mere, unt, zahar. Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pu­dră 5 linguri de smântână dulce 110 g făină de grâu o lingură de făină de po­rumb 450 g mere 110 g unt zahăr tos   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile împre­ună cu smântână dulce şi zahărul […]

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem din: faina, unt, zahar, ou, gem de portocale, sare. Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g zahar pudra sare   Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se topeşte. […]

Stelute de ciocolata

Stelute de ciocolata

Stelute de ciocolata din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, lapte. Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 […]

Savarina cu migdale

Minisavarine

Minisavarine din: oua, zahar, faina, pesmet, rom, smantana. Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii […]