Prajitura mimoza

Printeaza

Prajitura mimoza din: unt, ou, zahar, miere, lapte, faina, praf de copt, lapte, unt, zahar pudra, ciocolata menaj.

Ingrediente foi:Prajitura mimoza

  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 450 g faina
  • 1 lingurira praf de copt

Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra

Ingrediente glazura: 200 g ciocolata menaj

 

Mod de preparare:

lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele, zaharul, mierea si oul si amesteci bine. Pui totul la foc mic,

amestecand continuu, timp de 10 mi­nute, pana se obtine o spuma. Las-o sa se raceasca.

Faci un aluat din faina cernuta, praful de copt si amestecul cu mie­re. II imparti in doua, invelesti in folie de aluminiu si il dai la rece cel putin doua ore. Intinzi doua foi pe care le coci in cuptorul incins.

Pregatesti crema asa: amesteci lapte­le, faina si galbenusurile si le fierbi la foc mic amestecand continuu. Lasi sa se raceasca.

Bati spuma untul cu zaharul si-1 adaugi peste amestecul racit. Omogenizezi bine toate ingredientele astfel incat sa obti o crema de consistenta mierii.

Imparti crema in trei, tai foile in do­ua, le ungi cu crema, le pui una pes­te alta, pe foaia de deasupra pui o greutate si bagi prajitura la frigider cateva ore.

Pentru glazura: inmoi ciocolata la abur, amestecand continuu. O torni peste prajitura, pe care o tai folosind un cutit fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.