Parfait cu blat de tort

Printeaza

Parfait cu blat de tort din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, apa, sare, pasta de macese, lamaie, zahar vanilinat, praf de copt, unt.

Ingediente:Parfait cu blat de tort

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr tos
  • 120 g făină
  • o lingură de pudră de cacao
  • 400 ml frişca
  • 100 ml apă
  • sare
  • două linguri de pastă de măceşe
  • o lămâie
  • o linguriţă de suc de lămâie
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • praf de copt
  • unt

 

Mod de preparare:

într-un bol se pun patru ouă şi două gălbenuşuri, 150 g zahăr şi un praf de sare. Se adaugă un vârf de cuţit de praf de copt, făina, pudra de cacao şi se mixează două minute. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se coace la foc potrivit 15-20 de minute, se scoate şi se răceşte.

Intr-un ibric se fierbe apa cu zahărul tos rămas, se lasă să se răcească puţin, se toarnă peste cele două albuşuri amestecate cu zahărul vanilinat şi bătute spumă. Se mixează încontinuu ca să nu se strice albuşurile, se adaugă frişca mixată separat şi se amestecă. Se împarte compoziţia în două: o parte se amestecă bine cu sucul de lămâie şi o parte cu pasta de măceşe.

Se tapetează o tavă cu folie ali­mentară, se toarnă compoziţia cu măceşe, apoi cea cu lămâie şi deasupra se aşază blatul. Se acope­ră cu folie, se introduce în congela­tor şi se lasă minimum două ore.

Se scoate din congelator cu 20 de minute înainte de servire şi se taie felii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.