Tort bradut

Printeaza

Tort bradut din: unt, zahar, oua, cacao, smantana, budinca de cacao.

Ingrediente:Tort bradut

  • 125 g unt sau margarina
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 galbenus (facultativ)
  • 1 lingura de cacao
  • 1/4 smantana
  • 1/2 plic cu budinca de cacao
  • 1 plic zahar vanilat

 

Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g nuci, unt si faina alba pentru tapetare, nuci pentru decor.

 

Mod de preparare:

Bati ouale cu zaharul pana obti o spuma densa. Adaugi apoi fa­ina cernuta, in ca­re ai pus praful de copt, si la final nucile pisate.

Pui alu­atul intr-o forma de copt tapetata cu margarina si faina, apoi lasi la copt la temperatura mo-derata, in cuptorul preincalzit.

Crema: ames­teci bine untul topit, zaharul, galbenusul si cacaua. Prepari separat bu­dinca, din praful de budinca, sman­tana si zahar vani­lat. O lasi la racit si o adaugi peste amestecul cu cacao.

Dupa ce scop blatul din cup­tor, il tai in doua, ungi o parte cu crema si o asezi si pe cealalta deasupra. Imbraci apoi tortul cu crema, trasezi cu furculita forma unui braduf si decorezi cu nuci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.