Coroană de praline

Printeaza

Coroană de praline din:, unt, zahar, migdale, crema de vanilie, lapte, caise, frisca, portocala, Grand Marnier.

Ingrediente:Coroană de praline

  • două cuburi de unt
  • 140 g zahăr
  • 100 g migdale tocate
  • două plicuri cu cremă de vanilie
  • un litru de lapte
  • 250 g caise în sirop
  • frişcă
  • o jumătate de portocală
  • una-două linguri de Grand Marnier

 

Mod de preparare:

Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos caramel, apoi adăugaţi migdalele şi lăsaţi pe foc până când caramelul devine auriu. Turnaţi amestecul de caramel pe o folie unsă cu unt sau pe o planşetă de marmură şi lăsaţi-l să se răcească, apoi rupeţi-l şi sfărâmaţi-l bucăţele.

Preparaţi crema conform intrucţiunilor de pe plic, folosind un litru de lapte. Spălaţi cu apă rece o formă de savarină sau o tavă circulară, turnaţi crema şi daţi-o la frigider până când se întăreşte. Răsturnaţi apoi crema pe farfuria de servit şi puneţi deasupra caratul crocant.

Scurgeţi caisele, păstrând 250 ml de sirop. Aranjaţi-le în mijlocul cremei şi decoraţi-le cu frişcă. Spălaţi şi uscaţi portocala, îndepărtaţi coaja şi tăiaţi-o fâşii foarte subţiri.

Fierbeţi-o la foc iute cu siropul de la caise. Turnaţi Grand Marnier şi lăsaţi siropul să se răcească. Serviţi siropul de portocale cu coroana de praline.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.