Potcoave (desert)

Printeaza

Potcoave (desert) din: biscuiti, nuci, cacao, zaha, rom, lamaie, albus, bombonele.

Ingrediente: Potcoave norocoase

  • 250 g biscuiti
  • 125 g nuci
  • 1 pahar cu apa
  • 2 linguri ca­cao
  • 5 linguri zahar
  • 2-3 linguri rom
  • coaja rasa de lamaie

Pentru glazura:

  • 2 albusuri
  • zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • bombonele multicolore pentru ornament

 

Mod de preparare:

Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar, cacao si le fierbi pana vei obune un sirop subtire. Il torni fierbinte peste amestecul de biscuiti cu nuci, adaugi coaja rasa de lamaie sj romul, apoi amesteci bine. Compozifia obtinuta o lasj 20 de minute la rece, apoi mode­lezi suluri de grosimea degetului.

Tai bucatile de 8 cm pe care le indoi, dandu-le forma de potcoave. Prepari glazura batand albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana se ingroasa si adaugi putina zea­ma de lamaie. Inmoi capetele potcoavelor in glazura, iar pe unele le presari cu bombonele multicolore, ornamente care dau un aer de sarbatoare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.