Supa de vita cu perisoare de kaizer

Supa ambasador

Supa ambasador din: apa, mazare, ceapa, orez, hasmatuchi, margarina. Ingrediente: 1 l apa 100 g mazare 1 ceapa 1 lingura orez hasmatuchi 10 g margarina       Mod de preparare: Se pune la fiert mazărea, împreună cu ceapa, în apă rece, la foc mic. Când este fiartă, se pa­sează, se adaugă orezul şi se […]

Supa crema de gulioare

Supa de patrunjel si salata verde

Supa de patrunjel si salata verde din: radacina de patrunjel, salata verde, cartofi, margarina, apa si patrunjel verde.   Ingrediente: 50 g radacini de patrunjel 1/2 salata verde 50 g cartofi 10 g margarina 500 ml apa patrunjel verde   Mod de preparare: Se fierb in apa clocotita radacina de patrunjel, salata, si cartofii curatati […]

Supa de salata cu smantana

Supa rece de salata verde cu legume

Supa rece de salata verde cu legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, supa de pui, spanac, salata verde, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica, taiata marunt 1 morcov, taiat rondele 2 tije de telina, maruntite 1,5 litri supa limpede de pui 200 grame spanac proaspat 200 […]

Supa de sparanghel

Supa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane

Supa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane din: sparanghel proaspăt, ceapa, tulpini de telina, usturoi, supa de pui, iaurt grecesc, unt, sare, piper negru, crutoane de preferinţă din pâine integrală. Ingrediente: 450 g sparanghel proaspăt 1 ceapă mare 2 tulpini de ţelină 2 căţei de usturoi 350 ml supă de pui 1 lingură cu vârf […]

Supa-crema cu linte, rosii si cartofi

Supa-crema cu linte, rosii si cartofi din: linte verde, rosii, cartof, ulei, ceapa, usturoi sau usturoi verde, sare, piper negru macinat.   Ingrediente: 300 g linte verde 500 g roşii 1 cartof 75 ml ulei 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi sau 1 fir de usturoi verde sare piper negru măcinat   Mod de […]

Cremă de iaurt cu caise

Supa-crema rece cu iaurt, marar si ceapa verde

Supa-crema rece cu iaurt, marar si ceapa verde din: iaurt, telina, ceapa verde, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, mărar, sare, boia iute.   Ingrediente: 500 g iaurt 1 ţelină 1 legătură ceapă, verde 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet balsamic 1 legătură mărar sare boia iute   Mod de preparare: Cureţi […]

Supa de ciuperci cu rosii si orez

Supa de ciuperci cu rosii si orez din: morcovi, ţelină, ceapă, usturoi, orez, ciuperci, ulei, rosii, supa de legume, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 lingură orez 500 g ciuperci 3 linguri ulei 6 roşii bine coapte 100 ml supă legume 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Dai rădăcinoasele […]

Gazpacho cu ardei, castravete si usturoi

Gazpacho cu ardei, castravete si usutroi din: sos de tomate, ardei kapia, ardei iute roşu, ardei iute galben, castravete, usturoi, oţet de vin roşu, ulei de măsline extravirgin, gheaţă, tije de ţelină Apio, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie de sos de tomate 2 ardei kapia 1 ardei iute roşu 1 ardei iute galben 1/2 castravete decojit 1 căţel de usturoi 1 lingură de oţet de vin […]

Supa de cartofi (crema)

Supa de dovlecei si cartofi

Supa de dovlecei si cartofi din: dovlecei, ceapa, cartofi, supa, branza topita, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente:  5 dovlecei 1 ceapă 2 cartofi 1,5 l supă 5 triunghiuri brânză topită 2 linguri smântână 1 lingură ulei sare si piper   Mod de preparare: In oala de fiert se pune ceapa tocată la călit în ulei. […]

Reteta zilei: Supa de legume cu paste si sos pesto

Supa de legume cu paste si sos pesto din: ulei de masline, praz, usturoi, ceapa, cartofi, morcovi, dafin, seminte de fenicul, cimbru, supa de pui, rosii, fasole, dovlecei, sos pesto. Poate te intereseaza si: Supa de fasole boabe cu boia si tarhon Supa de oua cu smantana Supa de legume cu chimen si cuisoare Ingrediente:  […]

Supă de roşii cu orez si vin

Supa de rosii cu ardei gras si cimbru

Supa de rosii cu ardei gras si cimbru din: roşii sau pastă de roşii, ceapa, ardei gras, supă de legume (poate fi şi din cuburi concentrate), cim­bru, zahar, smantana, fire de busuioc, usturoi, ueli de masline.   Ingrediente: 250 g roşii sau pastă de roşii 2 cepe 3 ardei graşi 250 ml supă de legume (poate fi şi […]

Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez si ardei gras

Supa de rosii cu orez si ardei gras din: roşii, morcovi, ceapa, ulei, sare, pastarnac, telina, ardei gras, orez, patrunjel.   Ingrediente: 600 g roşii 100 g morcovi 100 g ceapă 50 ml ulei sare după gust 100 g păstârnac 100 g ţelină 100 g ardei gras 50 g orez pătrunjel     Mod de […]

Supa rece de legume cu branza

Supa rece de legume cu branza din: ardei graşi galbeni, suc de roşii, roşii, castraveti, ceapa verde, ulei, otet de vin alb, sos picant, sare, piper, brânză telemea.   Ingrediente: 10 ardei graşi galbeni 100 ml suc de roşii 6 roşii galbene 2 castraveţi mici 2 fire ceapă verde 100 ml ulei 2 linguri oţet din vin alb […]

Supa rece de iaurt cu orez

Supa rece de iaurt cu orez din: iaurt, orez, supa de pasare, usturoi, unt, marar, sare, piper, castraveti, ridichi.   Ingrediente: 800 ml iaurt bine scurs 100 g orez 150 ml supă de pasăre 1 căţel usturoi 25 g unt mărar sare piper Pentru servit: castraveţi ridichi     Mod de preparare: Se pune orezul la […]

Supă de roşii cu busuioc si oregano

Supa-crema de rosii cu busuioc

Supa-crema de rosii cu busuioc din: rosii, morcovi, ceapa, usutroi, telina, zahar, ulei, sare, piper, busuioc, apa, ardei roşii copţi. Ingrediente: 3 kg roşii 2 morcovi 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ţelină 1-2 linguriţe zahăr 2 linguri ulei sare piper câteva frunze busuioc 1 cană cu apă 4 ardei roşii copţi Mod de preparare: Coci […]

Supă de praz cu tartufo

Supa-crema de praz cu marar

Supa-crema de praz cu marar din: morcovi, telină, praz, ulei, ceapă, păstâmac, mărar, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telină 4 fire praz 2 linguri ulei 1 ceapă 1 păstâmac 1 legătură mărar sare piper     Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele şi le tai cubuleţe. Incingi uleiul şi căleşti uşor ceapa, apoi le pui şi pe ele în oală. Torni apă atât […]

Supă rece de legume pasate

Supa de legume cu castraveti

Supa de legume cu castraveti din: cartofi, castraveţi proaspeţi, morcovi, mazăre conservată, lapte, ouă, unt, pătrunjel. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 1 kg castraveţi proaspeţi 350 g morcovi 250 g mazăre conservată 250 ml lapte 1 ou 100 g unt 2 legături pătrunjel     Mod de preparare: Se pune mai întâi un vas cu apă […]

Supă de ceapă şi pâine cu usturoi

Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca din: ceapa, unt sau ulei, făină, ceapă verde sau praz, vin alb, caşcaval, franzeluţă, sare, piper măcinat, piper Cayenne.   Ingrediente: 4 cepe mijlocii 100 g unt sau 3 linguri de ulei 2 linguri de făină 1 legătură de ceapă verde sau 1 fir de praz 100 ml vin alb 100 g […]

Supa rece de tomate si busuioc

Supa crema rece de legume

Supa crema rece de legume din: ulei, ceapă roşie, usturoi, ardei gras, castravete, roşii, sare, piper măcinat, zahăr, oţet, făină, ceapă verde. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapă mare roşie 1 căţel de usturoi 1 ardei gras 1 castravete 600 g de roşii sare piper măcinat puţin zahăr oţet Pentru servit: 4-5 linguri de […]

Supa de agrise cu smantana

Supa de agrise cu smantana din: agrişe, unt, smântână, gălbenuş, sare, zahăr. Ingrediente: 500 g agrişe 50 g unt 100 ml smântână 1 gălbenuş sare zahăr   Mod de preparare: Se înăbuşă agrişele în unt, până când se crapă boabele. Se sting cu 1 litru de apă rece, se adaugă zahăr, sare şi se dă […]

Supa de orez cu cascaval

Supa de orez cu cascaval din: orez, unt, făină, gălbenuş, smântână, caşcaval, sare, piper măcinat. Ingrediente: 4 linguri de orez 20 g unt 1 lingură de făină 1 gălbenuş 100 ml smântână 100 g caşcaval sare piper măcinat   Mod de preparare: Se fierbe orezul în 1,2 litri de apă, se adaugă rântaşul, se condimentează […]

supe

Supa de orez brun cu ghimbir si sos de soia

Supa de orez brun cu ghimbir si sos de soia din: orez brun, morcovi, pătrunjel, gogoşar, mere, ceapă, sos de soia, ghimbir ras, ulei, apă, sare. Ingrediente: 100 g orez brun 2 morcovi 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 gogoşar 2 mere 1 ceapă 1 lingură de sos de soia 1 linguriţă […]

Supa cu legume şi găluşte

Supa cu galuste de mamaliga si boia

Supa cu galuste de mamaliga si boia din: făină de mălai, amidon ali­mentar, ceapă, pătrunjel verde, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină de mălai 1 lingură de amidon ali­mentar 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel verde 1 lin­guriţă de boia de ardei 1 lingură de ulei 1 l apă sare […]

Supă de varză şi cartofi

Supa de varza murata cu cartofi

Supa de varza murata cu cartofi din: cartofi mijlocii, varză murată, făină de grâu integrală, boia de ardei, piper alb, foi de dafin, unt prăjit, apă, sare.   Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 300 g varză murată tăiată mărunt 1 lingură de făină de grâu integrală 1 linguriţă de boia de ardei 1/2 linguriţă (pentru cafea) […]

Supa crema de sparanghel

Supa-crema de sparanghel cu smantana

Supa-crema de sparanghel cu smantana din: apă în care a fiert sparanghel, unt, făină, smântână, ou, sare.   Ingrediente: 1 1/2 l apă în care a fiert sparanghel 50 g unt 2 linguri făină 100 ml smântână 1 gălbenuş de ou sare   Mod de preparare: Se prepară atunci când s-a fiert sparanghel şi se […]

Supa de varza cu carnati

Supa de varza creata cu smantana si usturoi

Supa de varza creata cu smantana si usturoi din: varză creaţă, ulei sau untură, făină, smântână, sare, piper măcinat sau boia, usturoi.   Ingrediente: 400 g varză creaţă 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untura 20 g făină 100 ml smântână sare piper măcinat sau boia 1 căţel usturoi Mod de preparare: Varza creaţă […]

Supa de bureti cu smantana

Supa de bureti cu smantana din: bureţi, unt, făină, ceapă, morcovi şi rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, smântână, piper măcinat, orez, sare. Ingrediente: 200 g bureţi 50 g unt 20 g făină 1 ceapă mică 1-2 fire morcovi şi rădăcină de pătrunjel pătrunjel verde 100 ml smântână piper măcinat 40 g orez sare Mod de […]

Supa de grau cu carne de vita

Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau

Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau din: fulgi de grâu, ceapă, gulie, ţelină cu tot cu frunze, morcovi, pătrunjel, chi­men, coriandru, cimbrişor, boia de ardei, ulei, apă, măghiran, sare.   Ingrediente: 2 linguri de fulgi de grâu 1 ceapă 1 gulie mică 1 ţelină mică cu tot cu frunze 2 morcovi 2 fire de […]

Vin de morcov

Supa de caise cu vin alb

Supa de caise cu vin alb din: caise, vin alb, pesmet, zahăr, ou, smântână, crutoane din chifle prăjite. Ingrediente: 1/2 kg caise 200 g vin alb 2 linguri pesmet 100 g zahăr 1 ou întreg 100 ml smântână crutoane din chifle prăjite     Mod de preparare: Se curăţă 1/4 kg caise. Se taie felii, se călesc […]

Supă picantă de ciuperci

Supa picanta de ciuperci cu smantana

Supa picanta de ciuperci cu smantana din: ciuperci, ceapă, ulei, smântână, făină, sare, foi de dafin, coajă de lămâie, oţet. Ingrediente: 250 g ciuperci 1 ceapă mică 1 lingură de ulei 100 ml smântână 1 lingură de făină sare 2-3 foi de dafin 2 bucăţi de coajă de lămâie oţet   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt […]

Supa de patrunjel cu smantana si ou

Supa de patrunjel cu smantana si ou din: unt, făină, pătrunjel verde, cuburi de supă, smântână, ou. Ingrediente: unt cât o nucă 1 lingură cu vârf de făină 1 legătură de pătrunjel verde 2 cuburi de supă 100 ml smântâna 1 gălbenuş de ou     Mod de preparare: Din unt şi făină se face un […]

Supa de rosii cu rozmarin si busuioc

Supa de rosii cu rozmarin si busuioc

Supa de rosii cu rozmarin si busuioc din: roşii, suc de lămâie, zahăr, frişcă, sare, piper alb măcinat, rozmarin, busuioc, orez fiert. Ingrediente: 1 kg roşii sucul de la 1/2 lămâie 1-2 linguriţe de zahăr 100 ml frişcă sare piper alb măcinat rozmarin busuioc 50 g orez fiert Mod de preparare: Roşiile se spală, se […]