Ciorba cu corcoduse

Ciorba cu corcoduse

Ciorba cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g corcoduse patrunjel sare   Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor. Intre timp, se curăţă […]

Bors de cartofi cu carnati

Bors de cartofi cu carnati

Bors de cartofi cu carnati din: cartofi, carnati, foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg car­tofi 1/2 kg cârnaţi 3 foi dafin 1 lin­gură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 mor­cov 2 linguri pastă tomate 4 linguri zacuscă 200 g smântână 2 gălbenuşuri   […]

Ciorba de coada de vita

Ciorba de coada de vita

Ciorba de coada de vita din: coada de vita, usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 lin­guri oţet piper boabe […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, linte, bors, suc de rosii, sare, usturoi, marar sau cimbru, ulei, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 100 g linte 500 ml borş 250 ml suc de roşii sare 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sau […]

Ciorbita de vita cu smantana

Ciorbita de vita cu smantana

Ciorbita de vita cu smantana din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 1 rasol de vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 ardei rgas 2 galbenusuri 200 ml smantana 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper   […]

Ciorba de gaina cu taitei

Ciorba de gaina cu taitei

Ciorba de gaina cu taitei din: apa, sare, gaina, morcov, ceapa, telina, patrunjel, cartof, ou, faina, sare, ulei.   Ingrediente:  apa sare 1 gaina un morcov o ceapa o telina mica o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei de masline   Mod de preparare: Gaina se transeaza […]

Ciorba de curcan cu varza murata

Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza. Ingrediente: carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200 ml bulion 1 cana zeama de […]

Ciorba de macris cu costita afumata

Ciorba de macris cu costita afumata

Ciorba de macris cu costita afumata din: loboda, macris, ceapa verde, morcovi, radacina de patrunjel, galbenus, smantana, ulei, frunze de marar si patrunjel, sare, piper, costita afumata. Ingrediente: 1 legatura loboda 1 legatura macris 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 galbenus 2 linguri smantana degresata 2 linguri ulei cate 1/2 […]

Bors de linte cu boia

Bors de linte cu boia din: linte, ceapa, carnati, gulie, cartofi, morcov, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc cârnaţii tăiaţi felioare. Se […]

Bors de sfecla cu ceapa verde

Bors de sfecla cu ceapa verde din: sfecla, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ardei, cartofi, ulei, bors, sare, ceapa verde. Ingrediente: 2 rădăcini sfeclă 2 cepe 2 morcovi o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 3-4 cartofi 4 linguri ulei 500 ml borş sare 3-4 fire ceapă […]

Ciorba de pui cu legume si taietei

Ciorba de pui cu legume si taietei

Ciorba de pui cu legume si taietei din: pui, ceapa, morcov, ardei, telina, zeama de varza, taietei, sare. Ingrediente: 2 spinări de pui 2 ciocănele 2 aripi o ceapă un morcov un ardei gras o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 500 ml zeamă de varză tăieţei, după gust sare […]

Bors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui din: carne tocata, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, morcov, fasole, rosii, bors, sare. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat […]

Ciorba ardeleneasca cu scarita afumata

Ciorba ardeleneasca cu scarita afumata din: scarita, cartofi, ceapa, morcovi, telina, tarhon, dafin, smantana, otet. Ingrediente: 500 g scăriţă afumată un kg cartofi o ceapă 2 morcovi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o legătură tarhon proaspăt o foaie dafin 200 g smântână un ou oţet pentru acrit   Mod de preparare: In 3 litri […]

Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci

Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci + 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de […]

Ciorba ruseasca de varza

Ciorba ruseasca de varza din: varza, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, smantana, cimbru, ulei. Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză acră 2 morcovi o ceapă o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel un ou 150 ml smântână o linguriţă cimbru o lingură ulei   Mod de preparare: In oala de fiert […]

Bors de loboda cu legume

Bors de loboda cu legume din: loboda, ceapa, morcovi, telina, ulei, bors, sare, piper. Loboda are frunze verzi, lanceolate sau ovale, cu nervuri proeminente și margine ușor ondulată. Aceste frunze pot fi consumate crude în salate sau gătite ca legume. Loboda are un gust ușor amărui, iar frunzele mai tinere sunt de obicei mai delicate […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu ou din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, spanac, oua, sare, piper. Ingrediente: o ceapă un morcov o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac un kg spanac 2 ouă fierte zeama de la două lămâi sare piper   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se opăreşte în […]

Ciorba cu coaste afumate

Ciorba cu coaste afumate

Ciorba cu coaste afumate din: coaste afumate, tarhon, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet tarhon 300 g smîntînă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o oală de 10 litri, se ia […]

Ciorba de fidea cu bacon

Ciorba de fidea cu bacon

Ciorba de fidea cu bacon din: bacon, fidea, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un mor­cov un sfert de ţelină un sfert de varză albă 300 g […]

Ciorba de somn cu ardei

Ciorba de somn cu ardei

Ciorba de somn cu ardei din: somn, ceapa verde, ardei, rosie, morcovi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg somn 2 fire ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 legătură morcovi noi frunze de pătrunjel şi leuştean sare piper 1 lămâie 2 linguri ulei 1 varză mică 3 litri apă   Mod de preparare: Se […]

Ciorba de cocos cu fidea

Ciorba de cocos cu fidea

Ciorba de cocos cu fidea din: cocoş, morcov, astarnac, ceapa, rădăcină de pătrunjel, telina, ardei fidea, sare, bors, pătrunjel verde, mărar, leuştean.   Ingrediente: 1 cocoş 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei 50 g fidea sare 1 l borş proaspăt câte 1 legătură de pătrunjel verde, mărar şi […]

Ciorba de vacuta cu suc de rosii

Ciorba de vacuta cu suc de rosii

Ciorba de vacuta cu suc de rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in bulion, bors, sare, oua.   Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1 dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors sare 2 oua   Mod de preparare: Se taie carnea de vaca […]

Ciorba de vacuta cu legume in paine

Ciorba de vacuta cu legume in paine

Ciorba de vacuta cu legume in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita 3 cartofi patrunjel sau […]

Ciorba de fasole verde cu curry

Ciorba de fasole verde cu curry

Ciorba de fasole verde cu curry din: fasole verde, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, dovlcel, rosii, pastă de tomate, bors, verdeata, boia, curry, ulei. Ingrediente: 1 borcan mare de fasole verde conser­vată sau 1/2 kg fasole proaspătă 1 ceapă mare 1 ardei capia 2 morcovi 1 păstărnac 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 dovlecel 1/2 kg […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Bors de spanac cu costita si smantana

Bors de spanac cu costita si smantana

Bors de spanac cu costita si smantana din: spanac, ceapa, usturoi, bors, costita, oua, sare, ulei, leustean, smantana. Ingrediente: 500 g spanac 6 jire de ceapă verde 6 fire de usturoi 1 l borş 100 g costiţă afumată 3 ouă fierte tari sare ulei leuştean 1 ceaşcă mijlocie cu smântână   Mod de preparare: Alegeţi […]

Ciorba de hribi cu verdeata

Ciorba de hribi cu verdeata

Ciorba de hribi cu verdeata din: hribi, varza murata, ceapa, faina, ulei, bors, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente:  400 g hribi 500 g varza murata 2 cepe 2 linguri faina 3 linguri ulei 1 l bors 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală hribii, […]

Bors verde

Ciorba de praz cu bors cu orez

Ciorba de praz cu bors cu orez din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorba de gogosari cu smantana din: gogosari, morcovi, ceapa, patrunjel, orez, sare, verdeata, rosii, smantana. Ingrediente: 5 gogosari mari 2 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana   Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. […]

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare.   Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon şi sare, după gust   Mod de preparare: Pieptul de porc se pune la […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole verde cu oua din: fasole, ceapa, rosii, sare, marar, ulei, faina, oua. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 4-5 roşii sare mărar tocat 1 lingură cu ulei 2 linguri faină 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de codiţe şi de capete, rupeţi-o bucăţi, spălaţi-o cu apă călduţă, presăraţi-o […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]