Ciorba de macris cu costita afumata

Printeaza

Ciorba de macris cu costita afumata din: loboda, macris, ceapa verde, morcovi, radacina de patrunjel, galbenus, smantana, ulei, frunze de marar si patrunjel, sare, piper, costita afumata.

Ingrediente:Ciorba de macris cu costita afumata

  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura macris
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana degresata
  • 2 linguri ulei
  • cate 1/2 legatura frunze de marar si patrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 g costita afumata

 

Mod de preparare:

Tai costita in fasii subtiri si le  le prăjeşti puţin în ulei, în oala pentru ciorbă, la foc mic, întorcându-le pe toate părţile. Cureţi legumele şi le speli. Dai pe răzătoarea mare morcovul şi rădăcina de pătrunjel sau le tai în cuburi.

Tai ceapa în rondele fine şi o adaugi peste costiţă, împreună cu zarzavatul. Stingi cu 1 litru de apă fier­binte, după care laşi să fiarbă împreună timp de 2-3 minute.

Speli loboda şi măcrişul şi le speli. Le tai în fâşii subţiri şi le adaugi în ciorba.

După alte 2 minute, potriveşti de sare şi piper, iei oala de pe foc şi dregi ciorba cu gălbenuş mixat cu smântână. Presari mărarul şi pătrun­jelul fin tocate şi acoperi vasul cu un capac, pentru 10 minute, până când verdeaţa îşi răspândeşte aroma.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.