Ciorba de cocos cu fidea
PrinteazaCiorba de cocos cu fidea din: cocoş, morcov, astarnac, ceapa, rădăcină de pătrunjel, telina, ardei fidea, sare, bors, pătrunjel verde, mărar, leuştean.
- 1 cocoş
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 ardei
- 50 g fidea
- sare
- 1 l borş proaspăt
- câte 1 legătură de pătrunjel verde, mărar şi leuştean
Mod de preparare:
Pui carnea la fiert în tuciul cu 5 litri de apă fierbinte şi ai grijă să-i îndepărtezi spuma. După 30 de minute, adaugi legumele curăţate, spălate şi tocate mărunt, mai puţin ardeiul.
Laşi să fiarbă în continuare. După ce au fiert carnea şi zarzavatul, adaugi ardeiul tocat cubuleţe. Când carnea este aproape fiartă, adaugi borşul cald.
Potriveşti de sare şi pui fideaua, iar după 1 minut stingi focul şi presari verdeaţa tocată.
Pofta buna!