Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Printeaza

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, linte, bors, suc de rosii, sare, usturoi, marar sau cimbru, ulei, piper.

Ingrediente:Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă mare
  • 100 g linte
  • 500 ml borş
  • 250 ml suc de roşii
  • sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de mărar sau de cimbru
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli ciupercile şi le tai cum vrei. Speli rădăcinoasele şi le dai prin răzătoare, toci ceapa şi le pui împreună la călit în puţin ulei.

Adaugi ciupercile, usturoiul zdrobit, sare şi piper. După câteva minute, adaugi apa incălzită separat, 2 1/2 l, şi lintea spălată, şi laşi să fiarbă. Adaugi sucul de roşii şi, când este aproape gata, torni şi borşul fiert separat.

După ce dai de pe foc, presari mărarul măruntit sau, după gust, cimbru proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.